Danijos žurnalistams - kaltinimai dėl garsenybių kreditinių kortelių šnipinėjimo | Diena.lt

DANIJOS ŽURNALISTAMS - KALTINIMAI DĖL GARSENYBIŲ KREDITINIŲ KORTELIŲ ŠNIPINĖJIMO

  • 0

Danijos policija trečiadienį pateikė kaltinimus dviems žurnalistams ir populiaraus žurnalo leidėjui, kurie įtariami mokėję vienam informacinių technologijų specialistui už informaciją apie garsenybių kreditinių kortelių operacijas.

Policija atliko kratas žurnalistų namuose ir „Aller Media“ biuruose praėjus daugiau nei savaitei po to, kai vienam konfidencialią informaciją iš vienos mokėjimų internetu bendrovės paskalų žurnalui „Se & Hoer“ teikusiam vyrui buvo pateikti kaltinimai.

Vienas žurnalistų, Kenas B.Rasmussenas (Kenas B.Rasmusenas), anksčiau dirbo žurnale „Se & Hoer“ ir praėjusį mėnesį išleido neva beletristinę knygą, kurioje pasakojama, kaip žurnalai naudojasi informacija apie kreditinių kortelių operacijas, rašydami straipsnius apie karališkosios šeimos narius.

Tarp daugelio „Se & Hoer“ sensacingų pranešimų buvo pasakojimas apie Danijos princo Joachimo medaus mėnesį Kanadoje 2008 metais, nors visa informacija apie tai buvo laikoma paslaptyje.

Taip pat pranešama, kad buvo sekamos ir buvusio ministro pirmininko Larso Rasmusseno (Larso Rasmuseno) transakcijos. Aktorius Madsas Mikkelsenas (Madsas Mikelsenas) yra vienas iš nedaugelio įžymybių, kurie informavo policiją apie savo įtarimus dėl nelegalios „Aller Media“ veiklos.

Kopenhagos policija pranešė, kad apieškojo Ken B.Rasmusseno knygos leidėjo biurą, tačiau pridūrė, jog kompanijai jokie įtarimai nebuvo pareikšti.

Vadinamojo didžiausio Danijos žiniasklaidos skandalo komentatoriai jį lygina su Britaniją sukrėtusiu laikraščio „News of the World“ skandalu, susijusiu su telefoniniu šnipinėjimu, dėl kurio 2011 metų liepą žiniasklaidos magnatui Rupertui Murdochui (Rupertui Merdokui) teko uždaryti šį laikraštį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS