Dauguma kraštutinių dešiniųjų ir kairiųjų parlamentarų boikotavo V. Zelenskio kalbą | Diena.lt

DAUGUMA KRAŠTUTINIŲ DEŠINIŲJŲ IR KAIRIŲJŲ PARLAMENTARŲ BOIKOTAVO V. ZELENSKIO KALBĄ

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų ir kraštutinių kairiųjų partijos nepasirodė Vokietijos parlamente, kai ten kalbą sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, atvykęs į Berlyną prašyti didesnės paramos Ukrainai.

Kraštutinių kairiųjų Sahros Wagenknecht aljansas (BSW) visiškai nedalyvavo renginyje, o kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) lyderiai pareiškė, kad „atsisako klausytis kalbėtojo, vilkinčio maskuojamuosius drabužius“.

„Ukrainai dabar nereikia karo prezidento, jai reikia taikos prezidento, kuris būtų pasirengęs derėtis, kad liautųsi mirtys ir šalis turėtų ateitį“, – sakoma AfD pareiškime.

Nuo pat Rusijos invazijos pradžios 2022 m. vasarį kanclerio Olafo Scholzo koalicinė vyriausybė remia Ukrainą ir tiekia Kyjivui įvairius ginklus.

Tačiau visuomenė dėl tokios politikos yra susiskaldžius.

Kai kurie vokiečiai baiminasi, kad parama gali įtraukti Vokietiją į karą, kiti piktinasi Ukrainai išleidžiamomis pinigų sumomis.

AfD seniai labai kritiškai vertina Vokietijos poziciją karo atžvilgiu, ragina surengti „taikos derybas“ ir kritikuoja Berlyno ginklų tiekimą Kyjivui.

Pirminiais rezultatais, kraštutinių dešiniųjų partija sekmadienį Vokietijoje vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose gavo apie 16 proc. balsų ir buvo antra, nusileidusi tik opozicijoje esantiems konservatoriams.

O. Scholzo socialdemokratai (SPD) parodė kaip niekada prastą rezultatą, jie liko treti, gavę 14 proc. balsų.

Kraštutinių kairiųjų aljansas BSW – nauja partija, agitavusi nutraukti Vakarų ginklų tiekimą Ukrainai, laimėjo stulbinančius šešis procentus balsų.

Įstatymų leidėja Katja Mast iš O. Scholzo SPD „gėdingu ir nepagarbiu“ pavadino BSW boikotą, paskelbusi įrašą socialiniame tinkle X.

Gairės: karas Ukrainoje, vokietija, Volodymyras Zelenskis, kraštutiniai dešinieji
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS