Dėl Honkongo saugumo įstatymo D. Trumpas planuoja priemones prieš Kiniją | Diena.lt

DĖL HONKONGO SAUGUMO ĮSTATYMO D. TRUMPAS PLANUOJA PRIEMONES PRIEŠ KINIJĄ

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketina dar šią savaitę imtis priemonių prieš Kiniją dėl planuojamo saugumo įstatymo Honkongui. Atsakydamas į klausimą, ar svarsto sankcijas dėl Kinijos veiksmų Honkonge, D. Trumpas reporteriams Baltuosiuose rūmuose sakė: „Mes dabar šį tą darome. Manau, kad jums tai bus labai įdomu. Tai labai stipru. Bet aš šiandien apie tai nekalbėsiu“. Jis pareiškė „iki savaitės pabaigos“ pristatysiąs savo planą.

Baltųjų rūmų atstovė Kayleigh McEnany pridūrė, kad prezidentas yra „supykęs“ dėl Kinijos veiksmų. Esą sunku suprasti, kaip Honkongas galės likti finansų centru, jei Kinija įgyvendins prieštaringus planus.

Praėjusią savaitę Kinijos premjeras Li Keqiangas paskelbė apie naujus įstatymus ir „įgyvendinimo mechanizmus“ nacionaliniam saugumui Honkonge išsaugoti. Jais remiantis, Kinijos policijai ir žvalgybai gali būti suteikti platūs įgaliojimai specialiajame administraciniame rajone.

Pilietinių teisių aktyvistai būgštauja, kad Kinijos iniciatyva reikš ypatingų laisvių, kurias Honkongas turi Kinijoje kaip buvusi britų karūnos kolonija, pabaigą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gerai daro

ir sekmes jam pries visa blogi su kuriuo kovoja?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS