Dėl karščio bangos Graikijoje trečiadienį laikinai sustabdytas Akropolio lankymas | Diena.lt

DĖL KARŠČIO BANGOS GRAIKIJOJE TREČIADIENĮ LAIKINAI SUSTABDYTAS AKROPOLIO LANKYMAS

  • 1

Atėnų pareigūnai trečiadienį penkioms valandoms dėl karščių sustabdė Akropolio lankymą.

Graikijos sostinėje esanti senovinė vietovė, kurią pernai aplankė beveik 4 mln. lankytojų, buvo uždaryta nuo vidurdienio iki 17 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Aukščiausia dienos temperatūra turėjo siekti 39 Celsijaus laipsnius.

Kai kuriose pietinėse ir centrinėse Graikijos dalyse, kur temperatūra buvo aukščiausia, taip pat buvo uždarytos pradinės mokyklos, sustabdytas ikimokyklinis ugdymas.

Viename į šiaurę nuo sostinės esančiame rajone sąlygas dar labiau pablogino gaisras virtuvės reikmenų ir maisto taros gamykloje, dėl kurio į dangų kilo tirštų juodų dūmų stulpai. Vyriausybinė nelaimių padarinių likvidavimo agentūra į mobiliuosius telefonus išsiuntinėtais perspėjimais ragino rajono gyventojus neiti į lauką.

Atėnuose miesto valdžia paskelbė, kad trečiadienį kelioms valandoms taip pat stabdomas šiukšlių išvežimas ir kad visuomenei bus atvertos septynios vėdinamos erdvės.

Atėnuose naudoti dronai su termovizorinėmis kameromis, kad būtų galima koordinuoti visuomenės sveikatos apsaugos priemones, sakė pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaip sako

vadims is majami viskas naikinama samoningai 5g chimtreilais ir visom satanystiniu sizofreniku n ju mokslo isgalem mainais uz zmones siandien sie velniai isisiautejo iki zmoniu sunaikinimo kair matome klonuotos valdininku saikos bendruose veiksmuose zppp=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS