Dėl sekso skandalo atsistatydino „Oxfam“ generalinio direktoriaus pavaduotoja | Diena.lt

DĖL SEKSO SKANDALO ATSISTATYDINO „OXFAM“ GENERALINIO DIREKTORIAUS PAVADUOTOJA

  • 1

Atsistatydino Didžiosios Britanijos labdaros organizacijos „Oxfam“ generalinio direktoriaus pavaduotoja. Tokį sprendimą ji padarė prisiimdama atsakomybę dėl netinkamo reagavimo į su organizacijos darbuotojais susijusį sekso skandalą, praneša BBC.

Organizacija kaltinama nuslėpusi tyrimo dėl jos darbuotojams mestų kaltinimų, kad 2011-aisiais teikdami pagalbą Haityje jie naudojosi prostitučių paslaugomis, rezultatus.

„Oxfam“ viceprezidentė Penny Lawrence sakė jaučianti gėdą ir prisiimanti visą atsakomybę.

„Oxfam“ atstovai, neigiantys, kad slėpė informaciją apie netinkamą darbuotojų elgesį, pirmadienį susitiko su Didžiosios Britanijos tarptautinės plėtros sekretore, siekdami užsitikrinti, kad jiems nebūtų nutrauktas vyriausybės finansavimas.

P. Lawrence Didžiosios Britanijos „Oxfam“ padalinyje dirbo nuo 2006-ųjų. Karjerą organizacijoje ji pradėjo nuo tarptautinių programų direktorės pareigų. Tuo metu ji vadovavo komandoms 60-yje pasaulio šalių.

„Buvo iškelti klausimai dėl darbuotojų elgesio Čade bei Haityje, į kuriuos mes tinkamai nesureagavome“, - išplatintame pareiškime teigė ji.

„Dabar aišku, kad įtarimai - susiję su prostitučių paslaugomis ir šalies direktoriaus bei jo komandos elgesiu Čade - buvo pareikšti dar prieš jį perkeliant į Haitį“, - pridūrė ji.

Pirmieji įtarimai „Oxfam“ pasirodė penktadienį laikraštyje „The Times“. Jame teigta, kad organizacijos veiklos Haityje vadovas Rolandas van Hauwermeirenas šioje šalyje jo darbovietės nuomojamoje viloje naudojosi prostitučių paslaugomis.

Anot leidinio, „Oxfam“ žinojo apie panašų R. van Hauwermeireno ir dar vieno vyro elgesį dar jiems dirbant Čade, tačiau vėliau jiems vis vien buvo suteiktos aukštos pareigos Haityje.

Didžiosios Britanijos „Oxfam“ padalinio generalinis direktorius padėkojo P. Lawrence už jos ilgametį darbą ir pridūrė nuoširdžiai gerbiantis jos sprendimą prisiimti asmeninę atsakomybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Brrr... jei tokia prie savo darbuotojų priekabiavo... :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS