Dėl „Thomas Cook“ žlugimo Ispanijoje bus uždaryta 500 viešbučių | Diena.lt

DĖL „THOMAS COOK“ ŽLUGIMO ISPANIJOJE BUS UŽDARYTA 500 VIEŠBUČIŲ

Dėl britų kelionių agentūros „Thomas Cook“ žlugimo šimtams Ispanijos viešbučių gresia uždarymas, pirmadienį įspėjo Ispanijos viešbučių federacijos vadovas.

„500 viešbučių užsidarys dėl „Thomas Cook“ žlugimo, o situacija gali dar labiau pablogėti, jei šalies valdžia nesiims veiksmų“, – laikraščiui „Cinco Dias“ teigė Ispanijos Viešbučių ir turistų apgyvendinimo konfederacijos vadovas Juanas Molasas.

J. Molasas teigė, kad po „Thomas Cook“ bankroto viešbučių skolų suma galimai sieks 200 mln. eurų. Apie 100 Ispanijos viešbučių, kuriems gresia uždarymas, buvo visiškai priklausomi nuo „Thomas Cook“, o kiti viešbučiai į turizmo bendrovę rėmėsi 30-70 procentų.

Vienas Fuerteventūros salos viešbutis, neseniai atsinaujinęs už 20 mln. eurų, bus uždarytas nuo spalio 7 dienos, bus atleisti 200 darbuotojų. Labiausiai nukentės Kanarų ir Balearų salos, kur bus paveikti beveik 40 proc. viešbučių.

Viešbučių sektoriaus atstovai parengė skubų planą, kuris spalio 7 d. bus pristatytas turizmo ministrui Reyesui Maroto – bus svarstomas Kanarų salų oro eismas. Ekspertai teigia, kad žala Kanarų salose bus didesnė nei kitose vietose, kadangi žiemą salynas tarp Europos keliautojų yra ypač populiarus.

„Prasideda didžiausio užimtumo sezonas, o „Thomas Cook“ buvo atsakingi už 30 procentų viso oro eismo“, – teigė J. Molasas. Jis valdžią skatino susisiekti su „Ryanair“, kad ši aviacijos bendrovė pakeistų planus ir Kanarų salose nebeuždarytų keturių savo bazių, taip padėdama išlaikyti turistų srautus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS