„Der Spiegel“ leidėjai teisinasi dėl D. Trumpą pašiepiančios karikatūros | Diena.lt

„DER SPIEGEL“ LEIDĖJAI TEISINASI DĖL D. TRUMPĄ PAŠIEPIANČIOS KARIKATŪROS

  • 1

Vokietijos žurnalo „Der Spiegel“ leidėjai teigia nenorėję nieko įžeisti spausdindami drastišką Amerikos prezidento Donaldo Trumpo karikatūrą savaitraščio viršelyje. Jie sako nesitikėję tokios aktyvios reakcijos šalyje ir užsienyje, kur protestuotojai prieš D. Trumpo politiką ateina su paskutiniu žurnalo numeriu, o kolegos negaili kritikos.

Savo paskutinio numerio viršeliui žurnalas pasirinko iš Kubos kilusio amerikiečio Edelio Rodrigezo karikatūrą, kurioje vaizduojamas Amerikos prezidentas, nukirtęs Laisvės simboliui galvą, ir užrašas – Amerika svarbiausia. Bulvarinis „Bild“ įžvelgė paralelę – taip džihadistai elgiasi su savo belaisviais, bet žurnalo leidėjai ginasi – nieko nenorėję provokuoti.

„Norėjome parodyti, kad mums rūpi demokratija, laisvė, spaudos laisvė, teisėsaugos laisvė, kuriai iškilęs pavojus. Mes giname demokratiją, giname tarptautines organizacijas. Ar šie laikai tokie sudėtingi? Taip“, – sakė žurnalo „Der Spiegel“ vyr. redaktorius Klausas Brinkbaeumeris.

Tiesa, kai kurie Vokietijos politikai mano, kad karikatūra blogo skonio, kolegų – laikraščio „FA“ – nuomone, nevertėtų demonizuoti D. Trumpo, nes jam tai tik į naudą. Laikraštis „Die Welt“, kurio savininkai tie patys kaip ir „Bild“, tvirtina, kad toks viršelis kompromituoja žurnalistiką.

„Reakcija iš tiesų labai stebina – kad demonstrantai šį žurnalo numerį kelia kaip plakatus, kad jį perspausdino nemažai Amerikos žiniasklaidos, kad platinamas tinkluose. Kad jis atkreips dėmesį, tikėjomės, bet ne tokios reakcijos“, – pasakojo K. Brinkbaeumeris.

Leidėjai sako, viršelis neturi nieko bendra su D. Trumpo išpuoliais prieš Berlyno politiką. Tai, kad Vokietija atvėrė duris migrantams, D. Trumpas pavadino katastrofiška klaida, o neseniai vienas jo komandos narys apkaltino Vokietija, kad ji naudojasi neva nuvertintu euru, kad įgytų pranašumo prieš Jungtines Valstijas ir Europos partneres.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Akivaizdu, kad

Meluoja Der Spiegel veikėjai. Jokios žodžio laisvės ir demoratijos Europoje nėra. Jie gina siauros grupelės interesus. Visaspauda ir politikai ES šoka pagal globalistų muziką. Spauda tarnauja stambiam kapitalui ir atskirų grupuočių interesams. Briuselis nurodinėja spaudai ką rašyti ir ką pulti gavus komandą "fas"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS