Dešimtys motinų ragino nesigėdyti maitinti krūtimi viešose vietose | Diena.lt

DEŠIMTYS MOTINŲ RAGINO NESIGĖDYTI MAITINTI KRŪTIMI VIEŠOSE VIETOSE

  • 12

Rumunijoje dešimtys motinų šeštadienį susirinko viename muziejuje Bukarešte, kad paragintų kitas moteris nesigėdyti viešose vietose maitinti kūdikius krūtimi.

Dailiai išsiuvinėtus liaudiškus marškinius vilkinčios motinos sėdėjo šnekučiuodamosi ir žindydamos savo vaikus per akciją, surengtą vaizdingame Kaimo muziejuje.

Alexandra Hulea (Aleksandra Hulėja), 31 metų rinkodaros specialistė, tebemaitina krūtimi savo 13 mėnesių dvynukes Evą ir Dominicą (Dominiką).

„Žmonės keistai pasižiūri, bet man tai nerūpi, nes vaikai man svarbiausia“, – sakė ji.

Pediatrė Iulia Balint-Boia (Julija Balint-Boja) sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad tik 12,6 proc. motinų tebemaitina krūtimi 6 mėnesių arba vyresnius kūdikius. Pasak jos, žindymas yra „naudingas ir motinoms, ir vaikams, bet mūsų visuomenėje ne visi įpratę tai matyti“.

O kuo žindymas prisideda prie viso pasaulio gerovės, sužinoti galite čia.

GALERIJA

  • Dešimtys motinų ragino nesigėdyti maitinti krūtimi viešose vietose
  • Dešimtys motinų ragino nesigėdyti maitinti krūtimi viešose vietose
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

taip

nieko gėdingo, nesuprantamo čia nėra.Kiekviena mama žino, kada, kaip pasielgti dėl vaiko maitinimo.Aišku, nereikia stengtis tyčia demonstruotis, nejaukiai gali jaustis kiti vaikai ar apskritai žmonės viešose vietose, kai tai daroma vulgariai, iššaukiančiai.Elgiantis natūraliai ir aplinkinių reakcija normali...Esu mačiusi išgėrusią motiną besisklaidant nuoga krūtine aplinkui, vargu ar jai jos kūdikis rūpėjo....

Hm

Nieko itin gėdingo tame nėra, gėda turėtų būti tiems, kas net apie kūdikio maitinimą nešvankiai galvoja. Kitas klausimas - kurio galo žindomą kūdikį po viešas vietas tąsyt? Vargu ar vaikeliui tai į sveikatą išeis...

įdomu

gal ir pasimylėti viešoje vietoje pareikalauti? gal visai smagu būtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS