Didysis septynetas: „Brexit“ – rimta grėsmė augimui | Diena.lt

DIDYSIS SEPTYNETAS: „BREXIT“ – RIMTA GRĖSMĖ AUGIMUI

  • 0

Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš Europos Sąjungos po kitą mėnesį vyksiančio referendumo gali turėti katastrofiškų ekonominių pasekmių, penktadienį įspėjo Didžiojo septyneto (G-7) valstybių lyderiai, baigdami savo susitikimą Japonijoje.

„Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš Europos Sąjungos pakeistų pasaulinės prekybos ir investicijų bei jų kuriamų darbo vietų augimo tendenciją ir yra papildoma rimta grėsmė augimui“, – rašoma susitikimo deklaracijoje, paskelbtoje pasibaigus lyderių deryboms Isėje-Šimoje, kuriose pagrindinis dėmesys buvo skirtas pastangoms duoti postūmį pasaulio ekonomikai.

Šis pareiškimas atspindi augantį tarptautinį susirūpinimą dėl vadinamojo „Brexit“ scenarijaus, britams rengiantis birželio 23 dieną vyksiančiam referendumui, kuriame jie spręs dėl tolesnė šalies narystės Bendrijoje.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) aktyviai agituoja rinkėjus balsuoti už pasilikimą ES, o visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad „Pasilikimo“ šalininkų stovykla didina atotrūkį nuo narystės priešininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS