Didžiausia bedarbystė – tarp vyresnių JK gyventojų | Diena.lt

DIDŽIAUSIA BEDARBYSTĖ – TARP VYRESNIŲ JK GYVENTOJŲ

  • 1

Jungtinės Karalystės (JK) Nacionalinės statistikos biuro (ONS) duomenimis, šalyje toliau sparčiau auga nedarbo lygis – didžiausia bedarbystė fiksuojama tarp 50-mečių ir vyresnio amžiaus žmonių.

Nors nacionalinis nedarbo vidurkis tarp visų amžiaus grupių per pastaruosius metus padidėjo 24 proc., tačiau tarp 50-mečių ir vyresnių žmonių jis buvo didžiausiais.

ONS duomenimis, per pastaruosius metus bedarbių skaičius tarp 18-24 m. žmonių padidėjo 104 000 (25 proc.), tarp 25-34 m. – 74 000 (28 proc.), tarp 35-49 m. – 51 000 (19 proc.), o tarp 50 m. ir vyresnių – 91 000 (trečdaliu).

Maža to, jog tarp 50 m. ir vyresnių žmonių bedarbystės augimas yra sparčiausias, tačiau šiai grupei žmonių sunkiau įsidarbinti nei jaunesniems asmenims,nes jie susiduria su daugiau kliūčių grįžti į darbo rinką, todėl bedarbystė tarp 50-mečių ir vyresnių truks žymiai ilgiau nei kitų amžiaus grupių. Prognozuojama, jog net 29 proc. vyresnio amžiaus bedarbių negalės įsidarbinti ilgiau nei metus, o greitai įsidarbins tik 35 proc. šios grupės atstovų.

Publikacijos originalas čia: https://www.anglija.today/darbas/didziausia-bedarbyste--tarp-vyresniu-jk-gyventoju

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aha

ten visi jau isterijoj - prie braškiu ir kt.žemės ūkio nėra kam dirbt. Emigrantai iš usienio pasibaigė o vietiniai i tokius darbus neina. Tai ne mūsų senukai katri susiriete už kelis eurus varo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS