Didžioji Britanija: Rusijos valdžia, tikėtina, susijusi su A. Navalno apnuodijimu | Diena.lt

DIDŽIOJI BRITANIJA: RUSIJOS VALDŽIA, TIKĖTINA, SUSIJUSI SU A. NAVALNO APNUODIJIMU

Didžioji Britanija sekmadienį pareiškė, kad Rusija turi „atsakyti į aibę rimtų klausimų“, susijusių su Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno apnuodijimu. Duota suprasti, kad šioje istorijoje viena ar kita forma tikriausiai įsipainiojusi ir pati valstybė.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas teigia, jog „akivaizdu“, kad Kremliaus kritikas buvo apnuodytas sovietų laikų „Novičiok“ grupės nervus paralyžiuojančia medžiaga, kuria taip pat 2018 m. Solsberyje bandyta nunuodyti buvusį dvigubą Rusijos agentą.

„Kalbant apie kaltuosius, labai sunku sugalvoti įtikimą paaiškinimą, iš kur tai galėjo kilti, jeigu ne iš Rusijos valstybės, nes „Novičiok“ labai sunku gauti ir sunku kontroliuoti. Taigi, dabar akivaizdu, kad Rusijos vyriausybė turi atsakyti į aibę rimtų klausimų“, – D. Raabas sakė „Sky News“ televizijai.

Ketvirtadienį jis kalbėjosi su Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu ir informavo jį, kad Jungtinė Karalystė bendradarbiaus su Cheminio ginklo uždraudimo organizacija, spausdama Rusiją pateikti atsakymus.

Anot D. Raabo, tyrimu būtų nustatyta, ar į bandymą nunuodyti buvo įsitraukusi ir Rusijos valdžia. Be to, jis cheminių ginklų naudojimą pavadino „pasibjaurėtinu“ ir „grynu gangsterizmu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ne nu

Kaip kitaip:)

Cha

Na taip. ,,Tikėtina":D))

Anonimas

Šitą padugnę, jei ir kas nunuodijo, tai nei kiek neabejoju, kad vakarų spec. tarnybos. Didelė tikimybė, kad užsakymą vakarų spec. tarnyboms nužudyti atidirbta kriminalinę medžiagą (Navalną) galėjo duoti Didžiosios Britanijos valdžia. Tai labai tikėtina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS