Didžiosios Vokietijos įmonės į valdybas privalės įtraukti bent po vieną moterį | Diena.lt

DIDŽIOSIOS VOKIETIJOS ĮMONĖS Į VALDYBAS PRIVALĖS ĮTRAUKTI BENT PO VIENĄ MOTERĮ

Vokietijoje įmonės, kurių akcijomis prekiaujama viešai, turės į valdybą įtraukti bent vieną moterį. Dėl tokio reikalavimo sutarė šalies koalicinė Vyriausybė, nes rekomendacijos tokių veiksmų imtis pačioms įmonėms nedavė norimų rezultatų.

Bendrovės, kurių valdybą sudaro keturi ir daugiau narių, į ją turi paskirti bent vieną moterį, sakoma įstatymo projekte, dėl kurio dar balsuos parlamentas.

Šis įstatymo projektas siunčia „labai stiprų signalą“, sakė teisingumo ministrė Christine Lambrecht, ragindama korporacijas „pasinaudoti galimybe, kurią suteikia labai kvalifikuotos moterys“.

„Galime parodyti, kad Vokietija tampa modernia visuomene“, – sakė šeimos reikalų ministrė Franziska Giffey.

Didžiausiai Europos ekonomikai kol kas nepavyksta užtikrinti lyčių lygybės aukšto rango pareigose versle.

30-ies didžiausių Vokietijos bendrovių, kurių akcijos listinguojamos biržoje ir kurios yra įtrauktos į Frankfurto vertybinių popierių biržos DAX indeksą, valdybose moterų yra vos 12,8 proc., teigia „AllBright Foundation“.

Analogiškas pozicijas užimančių moterų dalis didžiausių įmonių valdybose JAV siekia 28,6 proc., Jungtinėje Karalystėje – 24,5 proc. ir Prancūzijoje – 22,2 proc.

Net 11 iš 30 DAX indeksą sudarančių įmonių valdybas sudaro vien vyrai, o nei vienai iš 30 nevadovauja moteris. Tiesa, ši situacija pasikeis, kai gegužę farmacijos bendrovės „Merck“ vairą perims Belen Garijo.

ES moterys vidutiniškai uždirba 14 proc. mažiau nei vyrai, tačiau Vokietijoje atlyginimų skirtumas tarp lyčių yra net 20 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Po poros metų bus privaloma įtraukti ir po pederastą. Kaip gi be jų ? Lietuva galėtų parodyti gerą pavyzdį išskirdama jiems atskiras parkavimo vietas.

Anonimas

ir nors viena vistgaidi ... kitaip nebus demokratijos.

pelė

ir po vieną negrą,dar kokį transgenderį,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS