Didžiulių protestų atgarsiai: Barselonos oro uoste atšaukta dešimtys skrydžių | Diena.lt

DIDŽIULIŲ PROTESTŲ ATGARSIAI: BARSELONOS ORO UOSTE ATŠAUKTA DEŠIMTYS SKRYDŽIŲ

Antradienį Barselonos El Prato oro uoste buvo atšaukta ar atidėta dešimtys skrydžių. Skrydžius sutrikdė pirmadienį vykę didžiuliai protestai dėl devynių katalonų lyderių nuteisimo.

Antradienį atšaukti mažiausiai 45 skrydžiai, daugelis keleivių buvo priversti nakvoti oro uoste, nes pirmadienio vakaro protestai sutrikdė skrydžių grafiką.

Vis dėlto antradienį situacija gerėjo, o kiti transporto būdai buvo beveik nepaveikti protestų.

Pirmadienį tūkstančiai demonstrantų susirinko oro uoste, bandydami užtverti kelius ir sustabdyti oro uosto veiklą. Protestuotojų įniršį sukėlė Ispanijos Aukščiausiojo Teismo sprendimas skirti devyniems katalonų separatistų lyderiams nuo 9 iki 13 metų nelaisvės dėl jų vaidmens organizuojant 2017-ųjų Katalonijos nepriklausomybės referendumą.

Ispanijos televizijos pranešė apie mažiausiai 70 protestuose sužeistų žmonių. Taip pat skelbiama apie tris sulaikytus aktyvistus.

Aukščiausiasis Teismas nuosprendį skelbė praėjus dviem metams po 2017-ųjų spalį surengto Katalonijos nepriklausomybės referendumo. Barselona taip pat yra Katalonijos dalis.

Ispanijos teismas tuo metu paskelbė referendumą neteisėtu, tačiau organizatorių tai nesustabdė. Tarp kaltinamųjų yra ir buvęs Katalonijos viceprezidentas Oriolas Junqueras. Jam skirta didžiausia – 13 metų – laisvės atėmimo bausmė.

GALERIJA

  • Didžiulių protestų atgarsiai: Barselonos oro uoste atšaukta dešimtys skrydžių
  • Didžiulių protestų atgarsiai: Barselonos oro uoste atšaukta dešimtys skrydžių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nuomone.

Mus norincius nepriklausomybes palaike Islandija.O as palaikau Katalonus.Ispanu politikai per daug isijaute.Reikia su zmonemis kalbetis,o ne rodyti savo galia.Kaip Putinas.Kuo jie skiriasi nuo jo?

Anonimas

Manau, katalonai nenurims. Čia tik pradžia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS