Diplomatas: Rusija svarstytų oro smūgių Irake galimybę, jei Bagdadas paprašytų | Diena.lt

DIPLOMATAS: RUSIJA SVARSTYTŲ ORO SMŪGIŲ IRAKE GALIMYBĘ, JEI BAGDADAS PAPRAŠYTŲ

  • 0

Rusija pasirengusi svarstyti galimybę plėsti savo karinę kampaniją ir už Sirijos ribų – pradėti aviacijos antskrydžius Irake, jeigu Bagdadas paprašytų, pareikšta ketvirtadienį Maskvoje.

Jeigu Irakas kreipsis į Rusiją su prašymu dėl KOP (karinių oro pajėgų) operacijos jo teritorijoje prieš „Islamo valstybę“, Rusija įvertins politinį ir karinį panašių priemonių tikslingumą, pareiškė Ilja Rogačiovas, vadovaujantis Rusijos URM departamentui, atsakingam už naujų iššūkių ir grėsmių klausimus. Taip I.Rogačiovą cituoja Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Arba mes turėsime atitinkamą Irako vyriausybės prašymą, arba JT Saugumo Tarybos rezoliuciją, kurios priėmimą lemtų Irako vyriausybės valios pareiškimas. Tik esant tokiam pakankamam pagrindui, bus vertinamas ir politinis, ir karinis tikslingumas“, - pareiškė jis.

Irako ministras pirmininkas Haideras al-Abadi (Haiderfas Abadis) interviu Prancūzijos televizijai „France 24“ ketvirtadienį sakė, kad svarstytų Rusijos galimybę smogti „Islamo valstybės“ džihadistams Irako teritorijoje, jeigu Maskva tai pasiūlytų.

„Tai galimybė. Jei gausime pasiūlymą, mes jį svarstysime“, – sakė jis.

Tuo tarpu S.Lavrovas per spaudos konferenciją ketvirtadienį JT Generalinės Asamblėjos kuluaruose pareiškė, kad Rusija neplanuoja plėsti savo karinės aviacijos kampanijos už Sirijos ribų – į kaimyninę Iraką.

„Mes neplanuojame plėsti mūsų aviacijos smūgių į Iraką, – sakė jis. – Nesame kviesti, nesame paprašyti, o mes esame mandagūs žmonės, kaip jūs žinote. Mes neateiname, jeigu nesame pakviesti“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS