D. Trumpas: tikiuosi, kad H. Clinton greitai pasveiks | Diena.lt

D. TRUMPAS: TIKIUOSI, KAD H. CLINTON GREITAI PASVEIKS

  • 0

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį pareiškė, kad tikisi savo varžovės, demokratų atstovės Hillary Clinton (Hilari Klinton) greito pasveikimo ir pažadėjo netrukus pats paviešinti savo sveikatos tyrimų rezultatus.

Respublikonų kandidatas buvo netikėtai santūrus, pirmą kartą viešai komentuodamas pranešimą, kad H. Clinton susirgo plaučių uždegimu. Apie tai pranešė H. Clinton rinkimų štabas po to, kai buvusi valstybės sekretorė staiga blogai pasijuto sekmadienį per rugsėjo 11-osios išpuolių metinių minėjimo ceremoniją ir turėjo staiga išvykti.

„Kažkas vyksta, bet aš tiesiog tikiuosi, kad ji pasveiks, sugrįš į vėžes ir mes netrukus ją pamatysime debatuose“, – sakė jis telefonu televizijos kompanijai „Fox News“.

70-ies metų nekilnojamo turto magnatas taip pat pranešė, kad praėjusią savaitę jam buvo atliktas sveikatos patikrinimas, kurio rezultatus jis tikrai paskelbs.

„Manau, kad jie bus geri. Aš puikiai jaučiuosi, bet kai ateis atsakymai, aš juos paskelbsiu“, – pridūrė jis.

Kol kas D. Trumpas paskelbė tik trumpas savo gydytojų išvadas, tačiau pažadėjo, kad jeigu bus išrinktas, jis bus „sveikiausias kada nors prezidentu išrinktas asmuo“.

Pirmadienio rytą dvi JAV žiniasklaidos priemonės pranešė, kad D. Trumpo štabas gavo nurodymą pagarbiai kalbėti apie H. Clinton ligą ir neskelbti nieko šia tema socialiniuose tinkluose.

Bet koks šio nurodymo pažeidimas gali baigtis kampanijos nutraukimu, nurodė CNN, cituodama neįvardintus šaltinis D. Trumpo rinkimų štabe.

Verslo naujienų agentūra „ Bloomberg“ pateikė panašų pranešimą, kuriame cituojami su kampanijos „planavimu susipažinę asmenys“.

Skandalingais pareiškimais garsėjantis D. Trumpas pastarosiomis savaitėmis leidžia suprasti, kad jo 68 metų varžovė turi rimtų sveikatos problemų, dėl kurių ji gali būti netinkama užimti prezidento postą.

Internetas lūžta nuo nepagrįstų tvirtinimų, kad H. Clinton gali turėti smegenų auglį, sirgti Parkinsono liga arba demencija.

H. Clinton buvo priversta atšaukti savo kelionę į Kaliforniją, kur pirmadienį ir antradienį turėjo rinkti lėšas savo kampanijai, likus vos aštuonioms savaitėms iki rinkimų.

Pirmieji prezidento rinkimų kampanijos debatai numatyti rugsėjo 26 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS