Du JAV senatoriai siūlo valstijoms skirti 500 mlrd. dolerių pagalbą kovai su COVID-19 | Diena.lt

DU JAV SENATORIAI SIŪLO VALSTIJOMS SKIRTI 500 MLRD. DOLERIŲ PAGALBĄ KOVAI SU COVID-19

JAV senatorius respublikonas Billas Cassidy (Bilas Kesidis) ir jo kolega demokratas Bobas Menendezas (Bobas Menendesas) siūlo vyriausybei kovai su koronaviruso protrūkiu panaudoti 500 mlrd. dolerių (460,4 mlrd. eurų) fondą, kuris būtų numatytas kitame skatinimo priemonių pakete.

Kongresas šį priemonių paketą turėtų priimti ateinančiomis savaitėmis.

Senatorių išplatintame pranešime spaudai rašoma, kad jų rengiamas įstatymo projektas numato „kiekvienam turinčiam teisę subjektui papildomą finansavimą, užtikrina didesnį valstijų ir vietos valdžios institucijų lankstumą panaudojant lėšas, skirtas kompensuoti dėl koronaviruso infekcijos COVID-19 negautas pajamas, ir numato papildomą finansavimą koronaviruso plitimo karštiesiems taškams kovai su pandemija“.     

„Atkakliai dirbome, kad įsitikintume, jog valstybės ir vietos valdžios institucijos gali užtikrinti pagrindinių paslaugų, būtinų darbuotojams ir darbdaviams išgyventi, teikimą. Turime apginti amerikiečių finansinę ateitį“, – sakė senatorius B. Cassidy.  

M. Menendezas savo ruožtu pridūrė: „Kaip buvęs meras suprantu, kokių didžiulių praradimų pareikalauja kova su šia pandemija fronto linijoje atsidūrusiuose miestuose, gyvenvietėse ir valstijose, kad šis karas būtų tęsiamas ir būtų užtikrinama nepertraukiama parama savo vietiniams sveikatos apsaugos departamentams, mokami atlyginimai mokytojams ir greitosios pagalbos darbuotojams, remontuojami keliai.“    

B. Cassidy ir B. Menendezas šį įstatymo projektą parengė reaguodami į Nacionalinės gubernatorių asociacijos, kuriai vadovauja Merilando gubernatorius Larry Hoganas (Laris Hoganas) ir Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas), raginimus artimiausiomis savaitėmis skirti valstijoms daugiau išteklių. 

Tuo tarpu prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose pareiškė, kad respublikonai „artėja“ prie susitarimo su demokratais dėl kito įstatymų paketo, padėsiančio sumažinti koronaviruso pandemijos ekonominę žalą.  

D. Trumpas užsiminė, kad sprendimas šiuo klausimu gali būti priimtas jau pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Augis

Gali skirti ir 500 trilijonų, prisispaudins kiek reikia, je gyvena kitų sąskaita.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS