Du trečdaliai amerikiečių norėtų nematyti D. Trumpo viešumoje pasibaigus jo kadencijai | Diena.lt

DU TREČDALIAI AMERIKIEČIŲ NORĖTŲ NEMATYTI D. TRUMPO VIEŠUMOJE PASIBAIGUS JO KADENCIJAI

Daugiau nei du trečdaliai JAV gyventojų nori, kad prezidentas Donaldas Trumpas nebebūtų taip matomas viešumoje po to, kai kitą savaitę baigsis jo kadencija, rodo „Pew Research Center“ atliktos apklausos rezultatai.

D. Trumpo pasitikėjimo reitingai krito iki rekordinių žemumų ir šiuo metu siekia vos 29 proc., o nuo jo nusisuka net ir rėmėjai, nepatenkinti tuo, kaip jis elgiasi po lapkritį vykusių prezidento rinkimų.

D. Trumpo palaikymas itin krito po to, kai sausio 6 d. jo šalininkai įsiveržė į Kapitolijų ir surengė riaušes, per kurias žuvo keletas žmonių, įskaitant vieną policijos pareigūną. Dėl D. Trumpo kurstymo surengti sukilimą Atstovų Rūmai pradėjo jam apkaltą.

Tik ketvirtadalis apklaustųjų teigė, kad respublikonas prezidentas nėra atsakingas už smurto proveržį.

Prieš pat riaušes D. Trumpas sakė kalbą miniai ir kartojo visiškai nepagrįstus teiginius, kad rinkimai buvo suklastoti.

Tuo metu rinkėjai yra iš esmės patenkinti išrinktojo prezidento Joe Bideno elgesiu pastaruosius du mėnesius. Teigiamą nuomonę šiuo klausimu išreiškė 64 proc. apklaustųjų.

Apklausa buvo atlikta sausio 8–11 dienomis, netrukus po riaušių Vašingtone.

Lapkričio 3 d. rinkimuose pergalę užtikrintai pasiekė J. Bidenas. D. Trumpo šalininkai į Kapitolijų įsiveržė būtent tada, kai parlamentarai tvirtino rinkimų rezultatus.

 

GALERIJA

  • Du trečdaliai amerikiečių norėtų nematyti D. Trumpo viešumoje pasibaigus jo kadencijai
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Gera inauguracija. Tikiuosi jankiams patiks...

Lietuvis

Laukiame kada bus paviešintos Baidenų afioros Ukrainoje.Dabar jau atverti dokumentai Klinton,kitų liberalu-aferistu.Visi laukiam Lietuvoj.Ar yra žodžio laisvė ar fašizmas Lietuvoj ?

O

Bidonas dar atsimena kad ji isrinko?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS