E. Macronas: dėl balsavimo reformos Naujojoje Kaledonijoje reikia daugiau derybų | Diena.lt

E. MACRONAS: DĖL BALSAVIMO REFORMOS NAUJOJOJE KALEDONIJOJE REIKIA DAUGIAU DERYBŲ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketvirtadienį pažadėjo nestumti balsavimo reformos Naujojoje Kaledonijoje ir teigė, kad reikia daugiau derybų, planams šioje Ramiajame vandenyne įsikūrusioje užjūrio teritorijoje išprovokavus kruvinas riaušes.

„Pažadėjau, kad ši reforma šiandien, esant dabartinėms aplinkybėms, nebus priimta“, – E. Macronas sakė žurnalistams Naujojoje Kaledonijoje.

„Duosime kelias savaites, kad įtampa nurimtų ir būtų atnaujintas dialogas, siekiant rasti platų visų šalių sutarimą“, – pridūrė jis.

E. Macronas po parą trukusio skrydžio ketvirtadienį atvyko į Numėją, siekdamas rasti sprendimą, kaip užbaigti daugiau nei savaitę trunkančius plėšikavimus, padegimus ir susirėmimus, per kuriuos žuvo šeši žmonės ir šimtai buvo sužeisti.

Naujojoje Kaledonijoje neramumai tęsiasi nuo gegužės 13 dienos, kai saloje kilo nepasitenkinimas dėl Prancūzijos planų įvesti naujas balsavimo taisykles, pagal kurias dešimtims tūkstančių ne vietinių gyventojų būtų suteikta teisė balsuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS