E. Macronas gina Europos politinės bendruomenės idėją | Diena.lt

E. MACRONAS GINA EUROPOS POLITINĖS BENDRUOMENĖS IDĖJĄ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketvirtadienį gynė savo idėją kurti „Europos politinę bendruomenę“, kuriai priklausytų į Europos Sąjungą siekiančios įstoti valstybės, teigdamas, kad tokia struktūra nebūtų alternatyva narystei bloke.

Gegužės 9 dieną E. Macronas sukėlė ažiotažą Ukrainoje savo pareiškimu, kad karo draskomai šaliai gali prireikti „dešimtmečių“, kad įstotų į ES. Vietoje to jis paragino Kyjivą siekti narystės „Europos politinėje bendruomenėje“ – savotiškame ES laukiamajame.

Kaip prieš derybas su Moldovos prezidente Maia Sandu (Maja Sandu) Eliziejaus rūmuose sakė prancūzų lyderis, jis siūlo „sukurti naują mūsų bendradarbiavimo struktūros sistemą, jungiančią demokratines Europos valstybes, kurios laikosi pagrindinių mūsų vertybių ir siekia ar nesiekia įstoti į Europos Sąjungą“.

„Ši bendruomenė nėra alternatyva narystės procesui, o veikiau jos papildymas,.. leidžiantis mums ryžtingiau struktūrizuoti mūsų politinius, energetinius ir investicinius santykius su keliomis to norinčiomis šalimis“, – pabrėžė E. Macronas.

Eliziejaus rūmų šeimininkas jau trečią kartą priėmė M. Sandu Paryžiuje.

Prezidentė gyrė „politinės bendruomenės“ idėją, kuri, jos nuomone, galėtų suteikti impulsą Moldovos siekiui įstoti į Europos Sąjungą.

„Moldova yra europietiškos istorijos šalis, kurios ateitis neabejotinai bus europinė“, – kalbėjo ji apie buvusią Sovietų Sąjungos respubliką, įsiterpusią tarp Ukrainos ir ES priklausančios Rumunijos.

„Suprantame, kad narystės procesas yra ilgas ir sudėtingas, reikalaujantis daug pastangų ir darbo. Mes neieškome trumpiausių kelių“, – pridūrė M. Sandu.

Moldova ir Sakartvelas kovą, kiek vėliau nei Ukraina, pateikė oficialias paraiškas dėl narystės ES.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Daiva

Prasau, nedekite dailiu Makrono ir putkino bei ju klikos nuotrauku. Tuo jus stiprinate teigiamo ivaizdzio inkriminavima, o tai prasilenkia su tikrove. Makronas putkino klapciukas. Isivaizduojate kazkoki varianta, kai banditu vadui henrikui daktarui skambinama ir tariamasi su juo?

Tikslas

Makronas gavo užduotį, atstatyti putino įtaką ES.

Seske

Sitas geriau sleptusi krumuose ar po sluota. Gal taip pat vieta gazprome jau turi? Jokiu nuolaidu kremliaus zudikams!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS