E. Macronas Izraelio premjerui: karinės operacijos Gazos Ruože turi būti nutrauktos | Diena.lt

E. MACRONAS IZRAELIO PREMJERUI: KARINĖS OPERACIJOS GAZOS RUOŽE TURI BŪTI NUTRAUKTOS

  • 6

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) trečiadienį pareiškė, kad Gazos Ruože žūstančių žmonių skaičius yra netoleruotinas ir kad Izraelio operacijos ten turi būti nutrauktos, pranešė Eliziejaus rūmai.

Pokalbio telefonu metu E. Macronas pareiškė, kad Prancūzija visiškai nepritaria Izraelio puolimui Gazos Ruožo pietiniame Rafos mieste ir pabrėžė, kad susitarimas dėl ugnies nutraukimo turėtų būti pasiektas nedelsiant, pranešė jo biuras.

Jis taip pat sakė, kad būtina atidaryti visus sienos perėjimo punktus į Gazos Ruožą, kad į palestiniečių teritoriją būtų galima pristatyti pagalbą, pridūrė jo biuras.

E. Macronas teigė, kad nepakankama prieiga prie „gyventojų, esančių visiškoje humanitarinėje krizėje, yra nepateisinama“, pranešė jo biuras.

Jis sakė, kad „būtina atidaryti Ašdodo uostą“ Izraelyje į šiaurę nuo Gazos Ruožo, „tiesioginį sausumos kelią iš Jordanijos ir visus sienos kirtimo punktus“.

Prancūzijos prezidentas taip pat paragino „ministrą pirmininką ir visus Izraelio vadovus išdrįsti pasiūlyti savo piliečiams taikos ateitį“, kurią, jo nuomone, galima pasiekti tik „sukūrus palestiniečių valstybę“, sakoma pareiškime.

Prancūzija antradienį pareiškė, kad įveda sankcijas 28 Izraelio naujakuriams, kuriuos kaltina žmogaus teisių pažeidimais prieš palestiniečių civilius okupuotame Vakarų Krante.

Prancūzija taip pat sieks sankcijų Europos lygiu, sakė ministerija.

Spalio 7 dieną „Hamas“ Izraelio pietuose surengus brutalų išpuolį, dėl kurio kilo karas, kovotojai į nelaisvę paėmė apie 250 žmonių. Po lapkritį sudarytų paliaubų, kurių metu dalis įkaitų buvo paleisti, Gazos Ruože liko apie 130 žmonių, iš kurių, Izraelio pareigūnų teigimu, 29 yra žuvę.

Per „Hamas“ išpuolį Izraelyje žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP duomenys, pagrįsti oficialiais Izraelio duomenimis.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąjį bombardavimą ir sausumos puolimą anklave žuvo mažiausiai 28 tūkst. 576 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

dabar viskas vyksta pagal taisyklę:

1--as punktas: žydas visada teisus. 2--as punktas:jeigu žydas neteisus--žiūrėti pirmą punktą. Gal jau laikas pakeist šitą kvailystę?

Sunki padėtis

Atsiskleista visu gražumu.

pastaba

Siulyciau mainams (su ypatinga proporcija): 1000 vargsu hamasniku uz viena dobrovolca zyda... juk Lietuvai toli iki Makarono padeties. salis iskart prasvis. nereikes uzgaveniems ruostis, bus originalus pakaitalas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS