E. Macronas priims N. Modi Bastilijos paėmimo dienos vakarienei Luvre | Diena.lt

E. MACRONAS PRIIMS N. MODI BASTILIJOS PAĖMIMO DIENOS VAKARIENEI LUVRE

  • 1

Indijos premjeras Narendra Modi (Narendra Modis), Prancūzijos Bastilijos paėmimo dienos iškilmių garbės svečias, penktadienį vakarieniaus su prezidentu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu) Luvro muziejuje, paskelbė prezidentūra.

Daugiau kaip 200 svečių prisidės prie abiejų lyderių per N. Modi garbei rengiamą Prancūzijos nacionalinės šventės vakarienę didžiausiame pasaulio muziejuje. Jiems taip pat bus surengtas specialus legendinių meno kūrinių apžiūrėjimas, sakoma prezidentūros pranešime.

N. Modi, kuris ketvirtadienį atvyks jau penktojo savo vizito Prancūzijoje, iš pradžių turi susitikti su E. Macronu per privačią vakarienę. Vėliau jis aplankys indų menininkus, dalyvavusius šiemetiniame festivalyje „Namaste France“, skirtame kultūriniams ryšiams tarp abiejų šalių.

Penktadienį N. Modi stebės tradicinį Bastilijos paėmimo dienos karinį paradą; jame šiemet dalyvaus nemažas Indijos kontingentas. Taip pat įvyks tolesnės derybos su E. Macronu, be to, Indijos premjeras dalyvaus verslo lyderių forume, nurodė prezidentūra.

Prancūzija ir Indija, kurių strateginė partnerystė trunka 25 metus, derasi dėl verslo susitarimų keliose srityse, įskaitant gynybą ir energetiką, bet prancūzų vyriausybė sako, kad gali būti nespėta galutinai juos parengti iki N. Modi atvykimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

ta bastilijos proga reiktu luvra paimt su visais makaronais tai butu istoriskai simboliska ir pakeltu prancuzams upa kovoje su paleistais nuo /lenciugo/ juodsikniais kuriu prileido sis zydelis pagal rotsildu uzsakyma kaip ir visur ka ir matome bet kai ziniu ir logikos maza ne visi supranta z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS