E. Macrono spaudos konferencija dėl pirmalaikių rinkimų nukelta į trečiadienį | Diena.lt

E. MACRONO SPAUDOS KONFERENCIJA DĖL PIRMALAIKIŲ RINKIMŲ NUKELTA Į TREČIADIENĮ

  • 0

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) iki trečiadienio atidėjo spaudos konferenciją, numatytą po netikėto jo sprendimo paskelbti apie pirmalaikius rinkimus, pranešė jo padėjėjas.

Tokio žingsnio jis ėmėsi po to, kai jo partija patyrė triuškinamą pralaimėjimą kraštutiniams dešiniesiems Europos Parlamento rinkimuose.

Iš pradžių antradienį planuota konferencija dabar vyks trečiadienį po pietų, sakė vienas prezidento padėjėjas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Jis pridūrė, kad E. Macronui nusprendus surengti pirmalaikius rinkimus, vyksta politinis persitvarkymas tarp „respublikonų jėgų iš vienos pusės ir ekstremistinių jėgų iš kitos“.

E. Macronas sekmadienį pranešė paleidžiantis parlamentą ir paskelbė apie birželio 30-ąją ir liepos 7-ąją vyksiančius pirmalaikius rinkimus, siekdamas kovoti su kraštutinių dešiniųjų iškilimu.

Apie tai paskelbta balsavusiųjų apklausoms parodžius, kad Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų Nacionalinis sambūris (RN) sekmadienį vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą smarkiai lenkia prezidento centristinę stovyklą.

Pirmasis žemųjų parlamento rūmų – Nacionalinės Asamblėjos – rinkimų turas vyks birželio 30 dieną, o antrasis – liepos 7-ąją, paskelbė E. Macronas kreipdamasis į tautą.

Jis sakė: „Nusprendžiau jums grąžinti galimybę balsuojant pasirinkti mūsų parlamento ateitį.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS