E. Rinkevičius pateikė pasiūlymą leisti mokyklose patikrinti moksleivių daiktus | Diena.lt

E. RINKEVIČIUS PATEIKĖ PASIŪLYMĄ LEISTI MOKYKLOSE PATIKRINTI MOKSLEIVIŲ DAIKTUS

  • 0

Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius pateikė Saeimai teisėkūros iniciatyvą dėl saugios aplinkos mokykloje, antradienį šalies naujienų agentūrai LETA sakė prezidento patarėjas Martinis Dregeris.

Prezidentas antradienį pasirašė ir išsiuntė Saeimai dvi teisėkūros iniciatyvas – švietimo įstatymo ir valstybinių švenčių, minėjimų ir atmintinų dienų įstatymo pataisas.

Laiške Saeimos prezidiumui prezidentas pabrėžė, kad saugumas mokyklose turi būti prioritetas, be kurio neįsivaizduojamas kokybiškas ugdymo procesas. Jis pabrėžė, kad mokytojai, moksleiviai ir kiti darbuotojai turi teisę švietimo įstaigoje jaustis saugūs.

„Manau, kad įstatymų leidėjas turėtų imtis veiksmų ir įtvirtinti aiškų reglamentavimą tais atvejais, kai kyla pagrįstų nuogąstavimų dėl smurto grėsmės ar kitokio reikšmingo pavojaus saugumui švietimo įstaigoje, kurį gali sukelti moksleivio turimos pavojingos medžiagos ir daiktai“, – sakė prezidentas.

Jis pasiūlė įstatyme įtvirtinti aiškią nuostatą, suteikiančią švietimo įstaigos direktoriui teisę patikrinti moksleivių daiktus.

Švietimo įstatyme yra nuostata, pagal kurią tėvai privalo informuoti ugdymo įstaigos vadovą apie vaiko sveikatos būklę ir kitas aplinkybes, galinčias turėti įtakos ugdymo programai ir joje dalyvaujantiems asmenims. Tačiau praktikoje pasitaiko atvejų, kai tėvai nepateikė ugdymo įstaigai minėtos informacijos, ir toks informacijos nepateikimas turėjo didelės įtakos ugdymo programai ir joje dalyvaujantiems asmenims.

„Siūlau įstatyme taip pat nustatyti, kad tėvų elgesys, kai jie teisės aktų nustatyta tvarka nepateikia informacijos švietimo įstaigai, būtų pripažįstamas administraciniu nusižengimu“, – sakė prezidentas.

Po smurto atvejų kai kuriose švietimo įstaigose vėl iškeltas saugumo švietimo įstaigose klausimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS