ECB kitąmet išleis naujo pavyzdžio 50 eurų banknotą | Diena.lt

ECB KITĄMET IŠLEIS NAUJO PAVYZDŽIO 50 EURŲ BANKNOTĄ

  • 0

Europos Centrinis Bankas ketvirtadienį pranešė ketinantis ateinančių metų pradžioje išleisti naujo pavyzdžio 50 eurų banknotą. Šiuo metu bankas pamažu keičia visus šiuo metu apyvartoje esančius įvairaus nominalo eurų banknotus.

„ECB ir euro zonos šalių nacionaliniai centriniai bankai liepos 5 d. visuomenei pristatys naująjį 50 eurų banknotą iš naujos „Europa“ serijos. Planuojama, kad naujasis banknotas į apyvartą bus išleistas 2017 metų pavasarį“, – teigiama ECB pranešime.

Ant visų skirtingo nominalo naujųjų euro banknotų bus graikų mitologijos personažo Europos portretas.

ECB jau išleido naujo dizaino penkių eurų banknotą 2013 metų gegužę, 10 eurų banknotą – 2014 metų rugsėjį ir 20 eurų banknotą – praėjusių metų lapkritį.

„50 eurų nominalas yra dažniausias naudojamas euro nominalas. Šiuo metu apyvartoje yra daugiau nei 8 mlrd. 50 eurų banknotų, kurie sudaro maždaug 45 proc. visų banknotų“, – pažymėjo ECB.

Galiausiai bus pakeisti ir 100 bei 200 eurų banknotai. O 500 eurų banknotų ECB nusprendė laipsniškai atsisakyti nerimaujant, kad nusikaltėliai juos naudoja pinigams plauti ir terorizmui finansuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS