ECB vadovas M. Draghi įspėja dėl neapibrėžtumo | Diena.lt

ECB VADOVAS M. DRAGHI ĮSPĖJA DĖL NEAPIBRĖŽTUMO

  • 1

Euro zonos ekonomikos rodikliai pastaraisiais mėnesiais yra prastesni, nei tikėtasi, o pasaulyje įsivyravęs neapibrėžtumas daro žalą ekonomikos perspektyvoms, teigia Europos centrinio banko (ECB) valdančiosios tarybos pirmininkas Mario Draghis, pakartodamas neseniai skelbtus ECB perspėjimus dėl euro zonos ekonomikos augimo.

Kaip skelbia „Reuters“, ECB praėjusią savaitę nekeitė pinigų politikos, tačiau įspėjo, kad euro zonos augimo nuosmukis gali būti didesnis ir trukti ilgiau, nei tikėtasi. Taip pat centrinis euro zonos bankas užsiminė galintis atnaujinti ekonomikos skatinimo programas.

„Pastaraisiais mėnesiais ekonomikos rodikliai buvo silpnesni, nei tikėtasi, dėl mažėjusios išorės paklausos ir tam tikrų su atskiromis šalimis ir ūkio šakomis susijusių aplinkybių“, - Europos Parlamento (EP) Ekonomikos reikalų komitete Briuselyje kalbėjo M. Draghis.

„Neapibrėžtumo įsivyravimas, ypač - susijęs su geopolitiniais faktoriais ir protekcionizmo grėsme, daro poveikį ekonomikos perspektyvoms“, - pridūrė M. Draghis.

ECB ilgą laiką tikino, kad nulinės bazinės palūkanų normos bus išlaikomos iki šių metų vasaros, tačiau, rinkų nuomone, palūkanų normos didinamos bus tik 2020 m. viduryje, gerokai po to, kai M. Draghis paliks ECB vadovo postą šių metų spalį.

Didžiausia problema, ECB teigimu, yra ta, kad trys didžiausios euro zonos ekonomikos - Vokietija, Prancūzija ir Italija - auga itin lėtai.

„Plataus masto pinigų politikos skatinimas išlieka itin svarbus palaikant tolesnį vidaus kainų augimą ir infliacijos vystymąsi viduriniuoju laikotarpiu. ECB valdančioji taryba yra pasiruošusi imtis visų reikalingų priemonių“, - tikino ECB vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Che: "Didžiausia problema, ECB teigimu, yra ta, kad trys didžiausios euro zonos ekonomikos - Vokietija, Prancūzija ir Italija - auga itin lėtai" - tame NIEKO blogo, tos šalys ir taip dyvena svetimų šalių sąskaita; reikia tik džiaugtis kad kitos šalys kyla.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS