Egiptas smerkia neatsakingus R. T. Erdogano kaltinimus, kad M. Morsis buvo nužudytas | Diena.lt

EGIPTAS SMERKIA NEATSAKINGUS R. T. ERDOGANO KALTINIMUS, KAD M. MORSIS BUVO NUŽUDYTAS

Egiptas ketvirtadienį teigė, kad Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano tvirtinimai, kad buvęs Egipto prezidentas Mohammedas Morsis buvo nužudytas, yra „nepagrįsti ir neatsakingi kaltinimai“.

Buvęs prezidentas M. Morsis, kuris buvo nuverstas per karinį perversmą 2013 metais, pirmadienį mirė teismo salėje Kaire. Teismo posėdžio metu M. Morsis netikėtai susmuko.

Egipto valstybinė žiniasklaida skelbė, kad M. Morsį ištiko širdies smūgis. 67 metų M. Morsis buvo pirmas demokratiškai išrinktas Egipto prezidentas.

Trečiadienį Turkijos prezidentas R. T. Erdoganas pareiškė, kad buvęs Egipto prezidentas mirė teismo salėje dėl to, kad jam laiku nebuvo suteikta medicinos pagalba.

„M. Morsį teismo salėje 20 minučių tąsė konvulsijos. Įgalioti asmenys nesikišo į situaciją. M. Morsis nemirė natūralia mirtimi, jis buvo nužudytas. Turkija stebės, kaip klostysis su šia tema susiję įvykiai“, – sakė R. T. Erdoganas.

Turkijos prezidentas taip pat pažadėjo „padaryti visa, kad Egipto valdžia stotų prieš tarptautinį tribunolą“.

Islamistinės Musulmonų brolijos statytinis M. Morsis laimėjo 2012 metais surengtus Egipto prezidento rinkimus. Po metų, prasidėjus masinėms manifestacijoms, kariškiai jį nušalino nuo valdžios. Turkija rėmė M. Morsį ir laiko jo nuvertimą antikonstituciniu. Egipto ir Turkijos santykiai pašlijo po M. Morsio nuvertimo.

Reaguojant į Turkijos vadovo pareiškimus dėl M. Morsio mirties, Egipto užsienio reikalų ministras Samehas Shoukry'is ketvirtadienį pasmerkė „neatsakingus“ R. T. Erdogano kaltinimus ir teigė, kad jo šalis yra pasiruošusi susidurti su bet kokiomis grėsmėmis.

Pasak Egipto ministro, tokie nepagrįsti R. T. Erdogano kaltinimai atspindi faktą, kad jį sieja glaudus ryšys su Musulmonų brolija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)