Egipto prezidentas susitiko su Rusijos pasiuntiniu ir pažadėjo užmegzti glaudesnius ryšius | Diena.lt

EGIPTO PREZIDENTAS SUSITIKO SU RUSIJOS PASIUNTINIU IR PAŽADĖJO UŽMEGZTI GLAUDESNIUS RYŠIUS

Aukšto rango Rusijos delegacija sekmadienį Kaire susitiko su Egipto prezidentu Abdel Fattahu al-Sisi (Abdel Fatahu Sisiu), pranešė jo atstovas spaudai, o šalys įsipareigojo „toliau stiprinti dvišalius santykius“.

Nepaisant Vakarų šalių raginimų izoliuoti Rusiją dėl jos įsiveržimo į Ukrainą praėjusiais metais, Kairas palaikė santykius su Maskva, iš dalies siekdamas sušvelninti smūgį savo ekonomikai ir užtikrinti egiptiečių aprūpinimą maistu.

Egipto prezidento atstovas spaudai Ahmedas Fahmy (Ahmedas Fahmis) pareiškime nurodė, kad atvykusiai delegacijai vadovavo Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas ir prezidento Vladimiro Putino specialusis pasiuntinys Artimuosiuose Rytuose Michailas Bogdanovas, taip pat delegacijoje buvo ministro pirmininko pavaduotojas Denisas Manturovas.

Abi šalys įsipareigojo stiprinti ryšius įvairiuose sektoriuose, pridūrė A. Fahmy, įskaitant pirmąją Egipto atominę elektrinę, kurią stato Rusijos valstybinė atominės energijos korporacija „Rosatom“.

Vizitas įvyko praėjus dviem dienoms po to, kai Hagoje įsikūręs Tarptautinis baudžiamasis teismas išdavė V. Putino arešto orderį dėl įtariamo Rusijos vykdyto tūkstančių Ukrainos vaikų deportavimo konflikto metu.

Sausio mėnesį lankydamasis Kaire JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) sveikino „Egipto balsus Jungtinėse Tautose, kuriais buvo pasmerkta Rusijos invazija“ kaip paramą Ukrainai.

Tačiau Kairas, kaip ir daugelis kitų arabų valstybių, priklausomų nuo Rusijos importo, siekė išvengti santykių su Maskva pablogėjimo.

Prieš antrus metus trunkantį karą 85 proc. kviečių Egiptas importavo iš Rusijos ir Ukrainos.

Nuo invazijos 2022 metų vasarį Šiaurės Afrikos šalyje smarkiai išaugo maisto kainos, o tai prisidėjo prie skaudžios ekonominės krizės.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

123

Sankcijas Egiptui !!!! Iškomandiruokit ten karingąjį Liandzbergioką , gal padarys revoliuciją ? ( Aišku, jei tik arabai pagavę pirma neiškastruos...)

Anonimas

Karą skelbkim Egiptui, duokim sviedinių ir ginklų beduinams ! Gal dar užsiveis koks Arabijos Liandzbergis pas juos ?

petras

Kodėl bijo leist komentuoti zelionka kiek jis gali šūda malt Duokit pinigu jau greit laimėsiu ir vėl po kiek laiko duokit pinigu nu jau jau laimėsiu ir kada jis pasieks maskva Jo matyt jankiai neišleidžia jis senai mautu juk tapo milijardierius bet tada jankiai turės baigti kara o dabar turi ka apkalrtinti nes tikrai turės nešti slides iš rusu žemiu nei rusija nei europa nei ukaja rosii jiems niekad nepriklausė ir nepriklausys Tai faktas kaip 2x2
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS