EK skyrė dar 100 mln. eurų penkių šalių ūkininkų nuostoliams dėl importo iš Ukrainos padengti | Diena.lt

EK SKYRĖ DAR 100 MLN. EURŲ PENKIŲ ŠALIŲ ŪKININKŲ NUOSTOLIAMS DĖL IMPORTO IŠ UKRAINOS PADENGTI

Europos Komisija patvirtino antrąjį paketą paramos penkių Europos Sąjungos valstybių narių ūkininkams, patyrusiems nuostolių dėl pigių žemės ūkio produktų importo iš Ukrainos, skelbia Lenkijos radijas.

Antrojo tokios paramos paketo, kuriam dar turės pritarti ES narės, dydis – 100 mln. eurų, o didžiausią dalį jos gaus Lenkija – 39 mln. eurų.

Rumunijos ūkininkams skiriama kiek daigiau nei 30 mln. eurų, Vengrijos – apie 15 mln. eurų, Bulgarijos – beveik 10 mln. eurų, Slovakijos – 5 mln. eurų.

Antrasis tokios paramos paketas yra vienas iš elementų EK siūlomo sprendimo problemos, susijusios su pernelyg reikšmingu importu iš Ukrainos. Juo numatyta galimybė leisti paramą iš nacionalinių biudžetų patrigubinti.

Pirmasis 56 mln. eurų dydžio paramos dėl importo iš Ukrainos nukentėjusiems ES valstybių narių ūkininkams paketas buvo skirtas tik trims šalims – Lenkijai (beveik 30 mln. eurų), Bulgarijai (apie 17mln. eurų), Rumunijai (maždaug 10 mln. eurų). Šias sumas leista padvigubinti iš nacionalinių biudžetų.

Gairės: karas Ukrainoje, ūkininkai, Europos Komisija, produktų importas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS