EK skyrė Moldovai antrąją makrofinansinės pagalbos išmoką: trečiosios nebus | Diena.lt

EK SKYRĖ MOLDOVAI ANTRĄJĄ MAKROFINANSINĖS PAGALBOS IŠMOKĄ: TREČIOSIOS NEBUS

Europos Komisija skyrė Moldovai antrąją makrofinansinės pagalbos išmoką – 30 mln. eurų, penktadienį pranešė EK spaudos tarnyba.

„Tai yra antroji ir paskutinė išmoka pagal dabartinę makrofinansinės pagalbos Moldovai programą, po pernai spalį skirtos pirmosios 30 mln. eurų dydžio išmokos“, – teigiama pranešime.

Pažymima, jog finansavimas vykdomas pagal politinius įsipareigojimus, dėl kurių susitarta ir kurie yra įtraukti į tarpusavio supratimo memorandumą. Tai apima svarbias priemones finansų valdymo, viešojo sektoriaus, kovos su pinigų plovimu, energetikoje ir laisvosios prekybos zonos įgyvendinimo srityse.

100 mln. eurų vertės makrofinansinės pagalbos Moldovai programą ES patvirtino prieš kelerius metus, bet pirmosios išmokos Kišiniovas sulaukė tik pernai spalį. Antrajai išmokai gauti jam teko įvykdyti aštuonias sąlygas, įskaitant įstatymų, įskaitant dėl nevyriausybines organizacijų, priėmimą.

Pasak Moldovos vyriausybės, trečiosios išmokos anuliavimas sietinas su ES sprendimu suteikti Moldovai 100 mln. eurų lengvatinę paskolą kaip makrofinansinės pagalbos dešimčiai šalių partnerių dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS