Ekspertai: Prancūzijoje koronaviruso pandemija „valdoma“ | Diena.lt

EKSPERTAI: PRANCŪZIJOJE KORONAVIRUSO PANDEMIJA „VALDOMA“

Prancūzijoje koronaviruso pandemija jau valdoma, pareiškė vyriausybės patariamosios ekspertų tarybos vadovas, šaliai atsargiai atšaukiant nuo kovo galiojusius karantino suvaržymus.

„Galime pagrįstai pasakyti, kad šiuo metu virusas valdomas“, – sakė Jeanas-Francois Delfraissy (Žanas Fransua Delfreisi) radijui „France Inter“.

„Virusas vis dar cirkuliuoja, ypač kai kuriuose regionuose... bet jis cirkuliuoja lėtai“, – pridūrė jis.

Imunologas J.-F. Delfraissy kartu su kolegomis buvo paskirti į naują patariamąją ekspertų tarybą, pareigūnams bandant suvaldyti koronaviruso protrūkį, Prancūzijoje jau pareikalavusį per 29 tūkst. gyvybių.  

Per parą užregistruojamų mirčių nuo COVID-19 skaičius smarkiai nukrito. Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė tik apie 44 letalinius atvejus.

J.-F. Delfraissy sakė, šiuo metu Prancūzijoje per parą nustatoma apie tūkstantis naujų užsikrėtimo atvejų. Kovo pradžioje, prieš visuotinio karantino paskelbimą, per parą būdavo užregistruojama apie 80 tūkst. naujų COVID-19 atvejų.

Ketvirtadienį paskelbtoje naujausioje Nacionalinės visuomenės sveikatos agentūros ataskaitoje rašoma, kad iki birželio 2 dienos, kai Prancūzijoje buvo leista vėl atsidaryti restoranams, kavinėms ir barams, šalyje buvo užregistruoti 151 325 COVID-19 atvejai.

Tačiau agentūra įspėjo, kad per protrūkio piką pacientai su įtariama koronavirusine infekcija nebuvo sistemingai testuojami, todėl tikrasis COVID-19 atvejų skaičius yra didesnis už oficialius duomenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS