EP Aplinkos komitetas pritaria W. Hoekstros kandidatūrai į klimato eurokomisaro postą | Diena.lt

EP APLINKOS KOMITETAS PRITARIA W. HOEKSTROS KANDIDATŪRAI Į KLIMATO EUROKOMISARO POSTĄ

  • 1

Europos Parlamento komitetas trečiadienį išreiškė paramą buvusio Nyderlandų užsienio reikalų ministro Wopke Hoekstros (Vopkės Hukstros) kandidatūrai į klimato eurokomisaro postą, nepaisant susirūpinimo dėl jo praeities ryšių su naftos pramone.

Aplinkos komiteto nariai taip pat pritarė, kad Slovakijos eurokomisaras Marošas Šefčovičius prižiūrėtų plataus užmojo klimato paktą, vadinamą Europos žaliuoju kursu, socialiniuose tinkluose pranešė komiteto vadovas Pascalis Canfinas (Paskalis Kanfenas).

Ketvirtadienį jųdviejų kandidatūroms dar turi pritarti visi įstatymų leidėjai.

Pirmadienį EP nariai klausinėjo 48 metų konservatoriaus W. Hoekstros, kadaise dirbusio energetikos milžinėje „Shell“, apie jo patirtį ir galimą patirties trūkumą sprendžiant klimato klausimus.

Įstatymų leidėjai antradienį paprašė pateikti daugiau atsakymų, įskaitant išsamią informaciją apie 11 metų, praleistų konsultacijų milžinėje „McKinsey“.

Pritardami W. Hoekstros kandidatūrai, EP nariai teigė, kad jis pažadėjo dirbti skaidriai.

W. Hoekstra paprašys konsultacinės bendrovės „pateikti jam, o tada, žinoma, paviešinti misijų, kurias jis atliko per savo karjerą „McKinsey“, sąrašą“, per spaudos konferenciją Strasbūre sakė P. Canfinas.

W. Hoekstra turi Europos Komisijoje pakeisti savo tautietį Fransą Timmermansą (Fransą Timermansą), atsistatydinusį iš pareigų, kad galėtų siekti savo šalies premjero posto.

F. Timmermansas buvo įtakingas EK vykdomasis viceprezidentas, atsakingas už Europos žaliojo kurso priežiūrą.

EK nori, kad W. Hoesktra būtų pavaldus M. Šefčovičiui kaip pareigūnas, atsakingas už veiksmus klimato srityje.

Kovos su klimato kaita grupių koalicija prieštaravo W. Hoekstros paskyrimui dėl jo ryšių su iškastinio kuro pramone ir pozicijos aplinkosaugos klausimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

ar dar nesupratot kad tai setono biorobotai /pritaria/ nurodo gaires kaip toliau pribaigt zmonija kurios kaikurie padarai kartu su kanopiniu tikrai verti palikt sia galaktika pz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS