ES atšaukė renginį Tel Avive, protestuodama prieš radikalių pažiūrų ministro dalyvavimą | Diena.lt

ES ATŠAUKĖ RENGINĮ TEL AVIVE, PROTESTUODAMA PRIEŠ RADIKALIŲ PAŽIŪRŲ MINISTRO DALYVAVIMĄ

  • 1

Europos Sąjunga pirmadienį pranešė atšaukusi diplomatinį priėmimą, nes nenorėjusi, kad jame dalyvautų Izraelio radikalių pažiūrų ministras ultranacionalistas.

Šis ES delegacijos Izraelyje protesto aktas prieš ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) vyriausybės – labiausiai ultraortodoksinės ir ultranacionalistinės šalies istorijoje – narį gali įžiebti diplomatinį ginčą tarp Izraelio ir ES.

Dvišaliai santykiai jau yra įtempti, visų pirma dėl Izraelio politikos okupuotame Vakarų Krante.

Itamaras Ben-Gviras – „Žydų jėgos“  frakcijos lyderis – eina nacionalinio saugumo ministro pareigas ir jam buvo pavesta atstovauti Izraelio vyriausybei ES antradienį planuotame Europos dienos renginyje.

Užsienio reikalų ministras Eli Cohenas (Elis Koenas) radijo stočiai „Kan“ sekmadienį sakė, kad vyriausybės sekretorius paskyrė I. Ben-Gvirą dalyvauti renginyje „ne kaip partijos „Žydų jėga“ atstovą,.. o atstovauti Izraelio vyriausybei“.

Tuo tarpu ES pareiškė nusprendusi „atšaukti diplomatinį priėmimą, nes mes nenorime pasiūlyti platformos žmogui, kurio požiūriai prieštarauja vertybėms, kurias gina Europos Sąjunga“. Likusi viešojo renginio dalis vyks pagal planą.

I. Ben-Gviras yra buvęs kraštutinių dešiniųjų pažiūrų aktyvistas ir griežtosios linijos besilaikantis Vakarų Kranto naujakurys, kuris buvo nuteistas dėl kurstymo ir paramos žydų teroro grupei. Kaip vyriausybės atstovas Europos dienos renginyje, jis būtų kreipęsis į dalyvius.

„Apmaudu, kad ES, kuri dedasi atstovaujanti demokratinėms vertybėms ir kultūrų įvairovei, elgiasi pasitelkdama nediplomatišką tildymą“, – pareiškė I. Ben-Gviras.

B. Netanyahu prie valdžios vairo vėl stojo gruodį, subūręs koaliciją, kurioje yra ultraortodoksų partijų ir religinių ultranacionalistų, įskaitant nedidelę I. Ben-Gviro „Žydų jėgos“ frakciją.

Kaip vieną pagrindinių savo prioritetų vyriausybė yra įvardijusi Vakarų Kranto nausėdijų plėtrą.

ES, kaip ir didžioji dalis tarptautinės bendruomenės, žydų nausėdijas Vakarų Krante ir Rytų Jeruzalėje laiko neteisėtomis pagal tarptautinę teisę ir kliūtimi taikai su palestiniečiais.

Izraelis Vakarų Krantą, Rytų Jeruzalę ir Gazos Ruožą užėmė per 1967 metų karą. Palestiniečiai siekia visų šių teritorijų savo būsimai nepriklausomai valstybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

jau zmones praded suprast kas ir kokia /kose/ cia uzvyre ir visur ir tykisi toliau visus kvailint dargi savo zmoniu saskaita ka dare hitleris ju paciu finansuojamas po rabinu turbanais nukryziavusiais Kristu o veliau vatikano uzuovejoji inkvizicija degine zmones ir tai setono sadistsatanystai ka ir stebime pagal biblija ??????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS