ES atsisakė skirti dotacijų prieš LGBT bendruomenę nusistačiusiems Lenkijos miestams | Diena.lt

ES ATSISAKĖ SKIRTI DOTACIJŲ PRIEŠ LGBT BENDRUOMENĘ NUSISTAČIUSIEMS LENKIJOS MIESTAMS

Europos Sąjunga atmetė šešių Lenkijos miestų paraiškas dalyvauti miestų partnerystės programoje dėl jų valdžios požiūrio į lesbietes, gėjus, biseksualus ir translyčius asmenis (LGBT).

„Valstybės narės ir valdžios institucijos turi gerbti ES vertybes ir pagrindines teises“, – sakė lygybės eurokomisarė Helena Dalli (Helena Dali).

„Dėl to buvo atmestos šešių Lenkijos miestų, kurių valdžia yra priėmusi „Zonų be LGBT ideologijos“ ar „šeimos teisių“ rezoliucijas, paraiškos dalyvauti miestų partnerystės programoje“, – sakė ji.

Šešios savivaldybės pateikė paraiškas gauti nuo 5 iki 25 tūkst. eurų subsidijų pagal ES programą, skatinančią kultūrinį bendradarbiavimą tarp vadinamųjų miestų dvynių skirtingose valstybėse narėse.    

Antradienį buvo paskelbtas 127 miestų, kurių paraiškos buvo patvirtintos, sąrašas. Tarp jų yra ir aštuoni Lenkijos miestai, gausiantys kuklias dotacijas. Tačiau dar bent šeši Lenkijos miestai į laimingųjų sąrašą nepakliuvo.   

Pasak Europos Komisijos atstovo spaudai, ES Švietimo, garso ir vaizdo bei kultūros vykdomoji įstaiga (EACEA) paprašė kai kurių miestų pateikti paaiškinimus dėl savo požiūrio į LGBT teises.

Kai kurie Lenkijos regionai yra pasiskelbę „Zonomis be LGBT ideologijos“ ar priėmę „šeimos teisių“ deklaracijas, kurias Briuselis laiko diskriminuojančiomis. Jas yra pasmerkęs ir Europos Parlamentas.

„Reikalavimuose dėl miestų partnerystės programai teikiamų pasiūlymų yra aiškiai apibrėžta, kad jie turi būti prieinami visiems Europos piliečiams, be jokios diskriminacijos lyties, etninės kilmės, tikėjimo ar įsitikinimų, negalios, amžiaus ar lytinės orientacijos pagrindu“, – sakė Europos Komisijos atstovas spaudai.  

Šešios paraiškos „buvo atmestos, nes projekto teisinio atstovo pateiktas atsakymas neužtikrino vertinimo komiteto, kad projektas atitiks“ programos tikslus, „ypač dėl vienodų sąlygų ir nediskriminavimo“, pridūrė jis.

Gairės: ES, parama, Lenkija, LGBT
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

Oho kaip ES myli pyder....s. Gal pati tokia ?

Anonimas

Šaunuoliai lenkai ,kad nepripažįsta nesveikų ir iškrypusių žmonių savo šalyje..Lenkai tikintys ir pripažįsta gyvenimą pagal Dievo įsakymus ,o ne oagal nepilnapročių.

#

O tai jau vadinama šantažu ir spaudimu..... va ir visa laisvė ir dermokratija...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS