ES bando užkirsti kelią chaosui prie sienų | Diena.lt

ES BANDO UŽKIRSTI KELIĄ CHAOSUI PRIE SIENŲ

Europos Komisija pirmadienį paragino Europos Sąjungos nares geriau koordinuoti veiksmus, Vokietijai ankstesnę dieną pradėjus taikyti sienų apsaugos priemones, kuriomis siekiama stabdyti naujų atmainų koronaviruso plitimą.

EK nurodė siunčianti laiškus visoms 27 bloko narėms, norėdama akcentuoti kelionių rekomendacijas, dėl kurių jos sutarė spalį, kad būtų išvengta tokio chaoso, kaip pandemijos pradžioje, kai vienašališki sprendimai uždaryti sienas sutrikdė eismą ir krovinių gabenimą.

Vokietija nuo sekmadienio vykdo patikrinimus prie sienos perėjų iš Austrijos ir Čekijos, bandydama stabdyti Jungtinėje Karalystėje, Pietų Afrikos Respublikoje ir Brazilijoje atsiradusių atmainų virusų plitimą.

Pirmadienį Vokietija sakė neatmetanti galimybės pradėti patikrinimus prie savo sienos su Prancūzija, kurios rytiniame Mozelio regione plinta PAR atmainos koronavirusas.

Kanclerės Angelos Merkel atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) sakė, kad Berlynas „toliau stebi padėtį“, ir pridūrė, kad kovos su pandemija priemonės nuolat persvarstomos.

Atstovas pažymėjo, kad sienų uždarymas yra „paskutinė priemonė“, bet tvirtino, jog Vokietija turi padaryti visa, ką gali, kad neleistų naujų atmainų virusams plisti Vokietijoje taip greitai, kaip kitur.

Anksčiau Prancūzijos Europos reikalų ministras Clement'as Beaune'as (Klemanas Bonas) ragino Vokietiją neuždaryti sienos.

„Padarysime viską, kad išvengtume nekoordinuoto sprendimo ir bjauraus netikėtumo“, – sakė C. Beaune'as.

Jis pridūrė, kad bet koks sienos uždarymas turėtų būti suderintas su Prancūzija ir apimti „plačias išimtis“ per sieną važinėjantiems darbuotojams apsaugoti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nordland

na juk puikiai matome, kaip es "kontroliuoja" savo sienas, visos taisykles galioja tik tiems, kas ju laikosi.

Anonimas

Lietuvoj, bailių krašte ,jokio sukilimo tikrai nebus.

uz pagalio

kai liaudis sukils,o greitai taip ir ivyks,oi bus valdziazmogiams pizdetsas.Pasibaigs visi gripai,skiepai ,kazkam bus kajuk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS