ES dar pusmečiui pratęsė ekonomines sankcijas Rusijai | Diena.lt

ES DAR PUSMEČIUI PRATĘSĖ EKONOMINES SANKCIJAS RUSIJAI

Europos Sąjungos lyderiai ketvirtadienį dar šešiems mėnesiams pratęsė ekonomines sankcijas Rusijai dėl konflikto Ukrainoje, pranešė Bendrijos atstovas.

Sankcijos, nukreiptos į ištisus Rusijos ekonomikos sektorius, įskaitant jos pelningus naftos verslus, buvo pratęstos iki 2021-ųjų vidurio.

Pirmą kartą baudžiamųjų priemonių dėl Rusijos vaidmens konflikte buvo imtasi po to, kai 2014 metais virš separatistų kontroliuojamų Rytų Ukrainos teritorijų buvo numuštas reisu MH17 skridęs Malaizijos oro linijų lėktuvas, ir nuo to laiko jos pratęsiamos kas pusmetį.

ES reikalauja, kad būtų visiškai įgyvendinti 2015-ųjų Minsko susitarimai, ir tik tada būtų galima normalizuoti santykius.

Tiek Maskvos, tiek Kijevo patvirtintais susitarimais siekiama užbaigti kovas ir rasti politinį sprendimą Ukrainos separatistiniams regionams Doneckui ir Luhanskui.

Rytų Ukrainoje nuo 2014 metų pavasario tęsiasi konfliktas tarp Ukrainos pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų. Jis pareikalavo jau apie 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Skaitytojas

Good news!

Komcervatnykas

Крым - Россия

Makas

Kol negrazins uzgrobtu teritoriju ir nebaigs agresijos kitoms salims, tik grieztinti sankcijas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS