ES: didesnės pažangos prekybos derybose su JK nepasiekta | Diena.lt

ES: DIDESNĖS PAŽANGOS PREKYBOS DERYBOSE SU JK NEPASIEKTA

Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos derybininkams šią savaitę nepavyko pasiekti didesnės pažangos prekybos po „Brexito“ derybose, penktadienį pareiškė vyriausiasis Bendrijos derybininkas Michelis Barnier (Mišelis Barnjė), apkaltinęs Londoną negerbiant „skyrybų“ sąlygų.

Pasak M. Barnier, iki spalio 31 dienos būtina pasiekti kokį nors susitarimą, kad jį būtų galima ratifikuoti iki šių metų pabaigos, kai JK – su prekybos susitarimu ar be jo – turi pasitraukti iš bendrosios rinkos ir ES muitų sąjungos.

Neslėpdamas susierzinimo M. Barnier pareiškė, kad britų derybininkai siekia atsisakyti įsipareigojimų, prisiimtų pernai, kai JK premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) pasirašė politinę deklaraciją su ES narėmis.

JK taip pat pareiškė, kad daug pažangos per naujausią derybų ratą padaryti nepavyko, ir paragino abi puses paspartinti derybas, kad būtų užtikrintas susitarimas.

„Pažanga tebėra ribota“, – kalbėjo vyriausiasis britų derybininkas Davidas Frostas (Deividas Frostas) po ketvirto derybų rato, vykusio nuotoliniu būdu.

„Jei norime pasiekti pažangos, akivaizdu, kad turime suintensyvinti ir paspartinti savo darbą“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS