ES imasi teisinių veiksmų prieš „AstraZeneca“ dėl vakcinos vėlavimo | Diena.lt

ES IMASI TEISINIŲ VEIKSMŲ PRIEŠ „ASTRAZENECA“ DĖL VAKCINOS VĖLAVIMO

ES ėmėsi teisinių veiksmų prieš farmacijos milžinę „AstraZeneca“ dėl to, kad ši laiku nepristatė pažadėtų vakcinos dozių, pirmadienį pranešė Europos Komisija (EK).

„EK praėjusį penktadienį pradėjo teisinius veiksmus prieš „AstraZeneca“ įmonę dėl pirkimų susitarimo pažeidimų“, – teigė EK atstovas Stefanas De Keersmaeckeris. „Nebuvo laikomasi kai kurių kontrakto sąlygų, įmonė taip pat nepasirūpino patikima strategija, kad vakcinos dozes pristatytų laiku“, – sakė jis.

S. De Keersmaeckeris tikino, kad teisiniai veiksmai pradėti 27 ES valstybių narių vardu.

„Mums rūpi užsitikrinti, kad būtų laiku pristatyta pakankamai ES piliečiams numatytų vakcinos dozių, tiek, kiek nustatyta pagal sutartį“, – teigė ministras.

EK ir „AstraZeneca“ į ginčą įsitraukė, pastarajai laiku nepristačius pažadėtų dozių, o ES negalėjus tinkamu tempu vykdyti vakcinacijos procesų.

Už vakcinų organizavimą visai Bendrijai atsakinga EK praėjusią savaitę informavo valstybes nares, kad planuoja farmacijos milžinę paduoti į teismą ir paragino šalis išreikšti tam paramą.

Diplomatai teigia, kad pirmiausia įmonė bus paduota į Belgijos teismą, kuris nurodytas EK ir „AstraZeneca“ pasirašytame kontrakte.

Iki šiol ES buvo pristatyta tik 31 mln. „AstraZeneca“ vakcinos dozių iš pažadėtų 120 mln.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kur dingo

Kt teismo perziura del skundo kas liecia privalomus darbuotoju testavimus? Kisa visokias antraeiles zinias Oko reikia nedaro nieko Pasubinokai.......

Anonimas

Rusai kalti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS