ES ir JK pasiekė susitarimą dėl žvejybos kvotų | Diena.lt

ES IR JK PASIEKĖ SUSITARIMĄ DĖL ŽVEJYBOS KVOTŲ

Europos Sąjunga (ES) ir Jungtinė Karalystė (JK) pasiekė principinį susitarimą dėl žvejybos kvotų, trečiadienio vakarą paskelbė Europos Komisija (EK).

Užbaigus sausį prasidėjusias derybas, anot EK, sukurtas tvirtas pagrindas tolesniam abiejų pusių bendradarbiavimui dėl žvejybos.

Susitarimu įtvirtinamos 75 bendrų žuvų rūšių žvejybos kvotos 2021 m. ir kelių gilavandenių žuvų rūšių žvejybos kvotos 2021 ir 2022 m. Jame taip pat išaiškinami prieigos prie nekvotinių žuvų rūšių ribojimai.

ES už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas komisaras Virginijus Sinkevičius teigė, kad susitarimas suteiks šiems likusiems metams nuspėjamumo ir tęstinumo.

„Tai naudinga žvejams ir žvejėms, mūsų pakrančių bendruomenėms ir mūsų uostams bei tausiam mūsų jūrų išteklių naudojimui“, – teigė V. Sinkevičius.

Derybos buvo paremtos „Brexito“ prekybos sutartimi ir ES ir JK bendradarbiavimo susitarimu.

Naujajame žvejybos susitarime abi pusės taip pat užsibrėžė bendrą tikslą kasmet pritaikyti tam tikras žvejybos kvotas ir „dalytis tikslu naudotis bendrais ištekliais ir kvotomis taip, kad būtų galima palaikyti ir laipsniškai atkurti naudojamų rūšių populiacijas viršijant biomasės lygį, siekiant užtikrinti maksimalų tvarumą“.

Gairės: ES, JK, žvejybos kvotos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS