ES įves naujas sankcijas Minskui, jei Baltarusija priims Rusijos branduolinius ginklus | Diena.lt

ES ĮVES NAUJAS SANKCIJAS MINSKUI, JEI BALTARUSIJA PRIIMS RUSIJOS BRANDUOLINIUS GINKLUS

 Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) sekmadienį pareiškė, kad Briuselis yra pasirengęs įvesti naujas sankcijas Baltarusijai, jei Minske bus laikomi Rusijos branduoliniai ginklai.

„Rusijos branduolinių ginklų priėmimas Baltarusijoje reikštų neatsakingą eskalaciją ir grėsmę Europos saugumui. Baltarusija vis dar gali tai sustabdyti, tai yra jos pasirinkimas. ES yra pasirengusi atsakyti tolesnėmis sankcijomis“, – rašė jis tviteryje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį paskelbė, kad jo šalis dislokuos taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje.

V. Putinas sakė, kad šis dislokavimas panašus į Jungtinių Valstijų, kurios tokius ginklus laiko Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose ir Turkijoje esančiose bazėse, veiksmus, o Vakarų sąjungininkai šį palyginimą pavadino klaidinančiu.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą, didėjant branduolinio karo baimei, ekspertai mano, kad bet koks Maskvos smūgis greičiausiai būtų susijęs su nedideliais koviniais ginklais, vadinamais „taktiniais“, o ne „strateginiais“ didelės galios tolimojo nuotolio branduoliniais ginklais.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija apkaltino Rusiją pažeidus savo įsipareigojimus ir pakenkus „branduolinio nusiginklavimo architektūrai ir apskritai tarptautinei saugumo sistemai“.

Ji paragino „visus tarptautinės bendruomenės narius pareikšti nusikalstamam Putino režimui, kad jo naujausios branduolinės provokacijos yra kategoriškai nepriimtinos“.

V. Putinas šeštadienį transliuotame interviu sakė, kad taktinių branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijoje nėra „nieko neįprasto“.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Taigi

Rassija deržavos sudėty turi 89 … KOLONIJAS. Tai sudaro ~ 93% RF teritorijos.Pati Rassija nei dujų, nei naftos ...NETURI! Rassijos deržava viską VAGIA iš užkariautų valstybių. Beje, savo,,broliškumą'' Rusija parodė Ukrainai, kur rusiškieji nacikai lenkia net ir savo geriausio draugo Hitlerio “žygdarbius”…

Budelis

Ne sankcijas tiems parazitams reikia ivedineti, o sodinti tiesiai i narvus ir i Hagos kartuves.

Netgi teip?

O jeigu Minskas nutars tas SRANKCIJAS nuleist tiesiai ant EuraSmaukiu makufeliu?Jauciat koky SUSIJAUDINIMA,SUSIRUPINIMA,APSIRUPINIMA,PRISIRUPINIMA,APSISMAUKIMA,NUSISMAUKIMA pareiks JAVirusai?O gal ir verta?Vistiek debiloidai esate,ko ce pergyvent?Hirosima,Nagasakis puikiai gyvuoja,kas ce tokiem nusi..p..iseliam,gal net greiciau atsigausit nei siauraakiai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS