ES narės atšaukia kelionių iš JAV suvaržymus | Diena.lt

ES NARĖS ATŠAUKIA KELIONIŲ IŠ JAV SUVARŽYMUS

Europos Sąjungos narės sutiko atšaukti kelionių suvaržymus keliautojams iš aštuonių valstybių ir teritorijų, įskaitant Jungtines Valstijas, trečiadienį sakė pareigūnai ir diplomatai.

Šalių ir regionų, kuriems netaikomas kelionių draudimas, „baltasis sąrašas“ išplėstas įtraukiant į jį Albaniją, Šiaurės Makedoniją, Serbiją, Libaną, Jungtines Valstijas, Taivaną, Makao ir Honkongą.

ES šalys narės vis tiek galės nuspręsti reikalauti keliautojų iš šių teritorijų pateikti neigiamą COVID-19 testo atsakymą ar laikytis karantino, bet kai tik naujasis sąrašas bus patvirtintas, galios rekomendacija netaikyti visiško kelionių draudimo.

Dėl pandemijos ES 2020 metų kovą uždarė savo išorės sienas nebūtinoms kelionėms ir pastaruosius vienus metus nuolat atnaujindavo blokui nepriklausančių šalių, kurių gyventojams leidžiama atvykti į Europą, sąrašą.

Šiame sąraše jau buvo Japonija, Australija, Izraelis, Naujoji Zelandija, Ruanda, Singapūras, Pietų Korėja ir Tailandas.

Šalys į sąrašą gali būti įtrauktos, jei sergamumas per dviejų savaičių laikotarpį jose yra mažesnis nei 75 atvejai 100 tūkst. gyventojų. Jungtinėse Valstijose šis skaičius yra 73,9, rodo Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenys.

Naujienos, kad JAV bus įtrauktos į minimą sąrašą, pasirodė kitą dieną po amerikiečių prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir ES vadovų Ursulos von der Leyen (Urzulos fon der Lajen) bei Charles'io Michelio (Šarlio Mišelio) susitikimo, kurio metu Briuselis ir Vašingtonas atnaujino draugiškesnius santykius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS