ES iš naujosios JAV administracijos tikisi kompromiso dėl muitų | Diena.lt

ES IŠ NAUJOSIOS JAV ADMINISTRACIJOS TIKISI KOMPROMISO DĖL MUITŲ

ES apgailestauja dėl naujų JAV muitų prancūziškoms ir vokiškoms prekėms, kurie įsigaliojo antradienį ir tikisi pasiekti prekybos paliaubas su išrinktojo prezidento Joe Bideno Vyriausybe, teigia Europos Komisija (EK).

Įvesti muitai yra dar viena 16 metų trunkančio ginčo dėl subsidijų orlaivių gamintojams „Airbus“ ir „Boeing“ dalis. Ginčas ypač sustiprėjo JAV vadovaujant prezidentui Donaldui Trumpui.

Prancūzijos eksportuotojai nukentėjo dėl padidintų muitų tarifų vynui ir konjakui, o Vokietijos – orlaivių dalims.

„Komisija pažymi, kad šiandien įsigalioja JAV muitai dėl Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) nagrinėjamos „Airbus“ bylos“, – sakoma EK pranešime.

„Kaip sakėme anksčiau, apgailestaujame dėl to, kad Jungtinės Valstijos pasirinko pridėti dar daugiau ES prekių į atsakomąjį sąrašą“, – teigia EK.

ES „tikisi konstruktyviai bendrauti su naująja JAV Vyriausybe ir išspręsti šį ilgalaikį ginčą atnaujintos transatlantinės darbotvarkės kontekste“, – pridūrė Komisija.

Prancūzijos vyno ir stipriųjų alkoholinių gėrimų eksportuotojai mano, kad muitai sektoriui atsieis milijardą eurų, o ypač bus paveiktos konjaką gaminančios įmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS