ES nesvarsto sankcijų T. Carlsonui | Diena.lt

ES NESVARSTO SANKCIJŲ T. CARLSONUI

Šiuo metu Europos Sąjunga (ES) nesvarsto įvesti sankcijas JAV pokalbių laidų vedėjui Tuckeriui Carlsonui, ketinančiam transliuoti interviu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, ketvirtadienį sakė atstovas, reaguodamas į gandus, kuriuos pakurstė technologijų milijardierius Elonas Muskas.

„Ne mūsų darbas užbėgti už akių ar spėlioti, ar kuri nors valstybė narė ar valstybių narių grupė pasiūlys įtraukti kokį nors asmenį į sankcijų sąrašą“, – žurnalistams sakė ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio atstovas Peteris Stano ir pridūrė, kad sankcijų procedūra yra „konfidenciali“.

„Be to, galiu pasakyti, kad šiuo metu su šiuo konkrečiu asmeniu susijusių diskusijų atitinkamose ES institucijose nevyksta“, – sakė jis, paklaustas, ar T. Carlsonas gali sulaukti sankcijų.

Europos įstatymų leidėjas Guy Verhofstadtas pirmadienį socialiniame tinkle paskelbė, kad ES „turėtų apsvarstyti draudimą T. Carlsonui keliauti“, jei jis leis Rusijos prezidentui „skleisti dezinformaciją“. Panašu, jog tai paskatino spėliones internete, kad ES svarsto šį žingsnį, o E. Muskas, socialiniame tinkle turintis 171 mln. sekėjų, į tai atsakė parašęs: „Jei tai tiesa, tai tikrai kelia nerimą“.

P. Stano priminė, kad iki šiol ES pritaikė sankcijas maždaug 2000 žmonių ir subjektų, susijusių su Rusijos invazija į Ukrainą prieš dvejus metus, įskaitant propagandą skleidžiančią Rusijos žiniasklaidą, pavyzdžiui, „Sputnik“ ir RT. Jis sakė, jog tai padaryta todėl, kad šios žiniasklaidos priemonės „nuolat lydėjo Rusijos karinę agresiją informaciniu karu“.

P. Stano pabrėžė, kad norint papildyti ES sankcijų sąrašą reikalingas visų 27 valstybių narių pritarimas.

Buvęs „Fox News“ laidų vedėjas T. Carlsonas, svarbus Donaldo Trumpo sąjungininkas ir žinomas JAV karinės pagalbos Ukrainai priešininkas, atvyko į Maskvą ir jam V. Putinas davė interviu – pirmąjį Vakarų žurnalistui nuo 2022 m. vasarį pradėtos invazijos į Ukrainą. T. Carlsonas sakė, kad įrašytas pokalbis bus transliuojamas ketvirtadienį 23 val. GMT laiku (penktadienį 1 val. Lietuvos laiku) jo svetainėje ir taip pat paskelbtas socialiniame tinkle X.

„Visi numanome, ką gali pasakyti V. Putinas, – sakė P. Stano. – „Jis yra chroniškas melagis, tiesiog skleidžiantis melą apie savo neteisėtą operaciją prieš Ukrainos žmones“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Labai

geras interviu VLADIMIRO PUTINO IR TUCKERIO KARLSONO yra YouTube, šaunuoliai, viskas labai teisingai buvo pasakyta VLADIMIRO PUTINO

Būtinai pažiūrekite

Po paskelbto Tuker carlsono interviu su Putinu nukris vakarų propagandos kaukė ir suzinos zmonės tikrą tiesą apie karo priezastis ir kaltininkus

Akivaizdžiam

Važiuok į kacapinį mordorą, prisisemsi demokratijos ir teisingumo kad apsitriesi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS