ES nurodė „TikTok“ dėti visas pastangas kovojant su dezinformacija | Diena.lt

ES NURODĖ „TIKTOK“ DĖTI VISAS PASTANGAS KOVOJANT SU DEZINFORMACIJA

  • 1

Eurokomisaras Thierry Bretonas (Tjeri Bretonas) pirmadienį socialinio tinklo „TikTok“ generaliniam direktoriui liepė dėti visas pastangas kovojant su dezinformacija, tačiau įvertino ir vaizdo įrašų dalijimosi platformos jau atliktus pokyčius.

Kinams priklausanti programėlė, kurią renkasi jaunesni interneto vartotojai, yra viena iš 19 platformų, kurioms pagal didelės reikšmės ES teisės aktą taikomos griežtesnės kovos su neteisėtu ir žalingu turiniu internete taisyklės.

„Pastaraisiais mėnesiais platformoje „TikTok“ pamatėme pokyčių: išleistos naujos funkcijos, kuriomis siekiama apsaugoti vartotojus, investuota į turinio moderavimą, pasitikėjimą ir saugumą“, – sakė už vidaus rinką atsakingas eurokomisaras T. Bretonas po vaizdo pokalbio su „TikTok“ generaliniu direktoriumi Shou Zi Chew (Šu Dzi Čiu).

„TikTok“ pranešė, kad rugsėjį Europos Sąjungoje pašalino keturis milijonus taisykles pažeidžiančių vaizdo įrašų ir pateikė pirmąją skaidrumo ataskaitą nuo tada, kai visame bloke įsigaliojo Skaitmeninių paslaugų aktas (DSA).

Pagal DSA visos pagrindinės platformos privalo kas šešis mėnesius skelbti skaidrumo ataskaitą.

T. Bretonas sakė, kad Europos Komisija, praėjusį mėnesį pradėjusi tyrimą, tiria, ar „TikTok“ padarė pakankamai, kad atitiktų DSA.

„Dabar, kaip niekada anksčiau, turime dėti visas pastangas, kad apsaugotume savo piliečius, ypač vaikus ir paauglius, nuo neteisėto turinio ir dezinformacijos“, – pridūrė jis.

Theo Bertramas (Teo Bertramas), „TikTok“ viceprezidentas, atsakingas už viešąją politiką Europoje, teigė, kad T. Bretonas ir Shou Zi Chew turėjo „pozityvią diskusiją apie „TikTok“ pažangą“, susijusią su DSA laikymusi.

„Džiaugiamės, kad mūsų pastangos neliko nepastebėtos. Mes ir toliau glaudžiai bendradarbiaujame su Komisija dėl DSA atitikties“, – socialiniuose tinkluose paskelbtame pranešime teigė Th. Bertramas.

„Džiaugiuosi, kad „TikTok“ pastangos laikytis DSA ir užtikrinti mūsų bendruomenės saugumą buvo pripažintos“, – sakė „TikTok“ viešosios politikos direktorė Caroline Greer (Kerolain Grir).

Antradienį Shou Zi Chew Briuselyje susitiks su eurokomisarais Vera Jourova ir Didier Reyndersu (Didjė Reindersu) aptarti duomenų apsaugos ir naujų griežtų Briuselio apribojimų dėl didžiųjų technologijų rinkos galios.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Patikslinimas

Pati ES skleidžia dezinformaciją ir melą. Tad su ją reikia kovoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS