ES pasiuntiniu Artimuosiuose Rytuose siūlomas italų diplomatas | Diena.lt

ES PASIUNTINIU ARTIMUOSIUOSE RYTUOSE SIŪLOMAS ITALŲ DIPLOMATAS

  • 0

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini) Italijos diplomatą Fernando Gentilini (Fernandą Džentilinį) pasiūlė į specialiojo pasiuntinio Artimuosiuose Rytuose pareigas, pranešė pirmadienį Italijos užsienio reikalų ministerija.

„Federica Mogherini ES atstovu Artimuosiuose Rytose pasiūlė poną Gentilini, kuris yra labai šaunus italų diplomatas“, – sakė žurnalistams Italijos užsienio reikalų ministras Paolo Gentiloni (Paolas Džentilonis).

Jis pažymėjo, kad šios pareigos „neturi nieko bendra su Tony Blairo (Tonio Blero) vaidmeniu; mes to nediskutuojame“, turėdamas omenyje buvusį Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką, kuris yra vadinamojo Artimųjų Rytų ketverto pasiuntinys.

ES pareigūnas F.Gentilini yra Europos išorės veiksmų tarnybos (angl. EEAS) direktorius Vakarų Europai, Vakarų Balkanams ir Turkijai; jis taip pat yra dirbęs Afganistane NATO misijoje ir specialiuoju pasiuntiniu Kosove.

Šiuo paskyrimu, kurį dar turi patvirtinti ES užsienio reikalų ministrai, siekiama pagyvinti Izraelio ir Palestinos taikos procesą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS