ES pateikus oficialų skundą, JK premjeras ėmėsi ginti šalies prekybos veiksmus | Diena.lt

ES PATEIKUS OFICIALŲ SKUNDĄ, JK PREMJERAS ĖMĖSI GINTI ŠALIES PREKYBOS VEIKSMUS

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas ėmėsi ginti vyriausybės tvarkymąsi su po „Brexito“ įsigaliojusiomis prekybos su Europos Sąjunga taisyklėmis, Briuseliui pateikus oficialų skundą.

Briuselis kaltina Londoną nuo kovo pabaigos iki spalio pratęsus maisto produktų tiekimo Šiaurės Airijai pereinamąjį laikotarpį, prieš tai nepasikonsultavus su Europos Sąjunga.

„Manau, kad tai, ką pasakyčiau mūsų draugams Briuselyje, būtų labai paprasta: (Šiaurės Airijos) protokolas skirtas garantuoti ir apsaugoti Didžiojo penktadienio susitarimą“, – B. Johnsoną, kuris omenyje turėjo taiką Šiaurės Airijoje užtikrinantį susitarimą, citavo agentūra „Press Association“.

Šiaurės Airija turi vienintelę JK sausumos sieną su ES.

Priemonės, kurių ėmėsi JK, buvo „laikinos ir techninės priemonės, kurios, mūsų manymu, yra labai protingos“, teigė B. Johnsonas.

Jis reporteriams pirmadienį taip pat sakė, kad vyriausybė nematė oficialių dokumentų, kuriais ES inicijavo teisinius veiksmus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Manau ir mano nuomonė turi pagrindą

Britų premjeras šaunuolis-MIKLIAI LENKUS PASTATĖ Į VIETĄ. D Britanijoje tokios dobrovolskos savo snukį užčiaupusios vaikšto ir nešika ant anglų Skirtingai nuo situacijos Lietuvoje, kur tokios dobrovolskos TERORIZUOJA LIETUVIUS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS