ES pradeda „Microsoft“ antimonopolinį tyrimą dėl „Teams“ | Diena.lt

ES PRADEDA „MICROSOFT“ ANTIMONOPOLINĮ TYRIMĄ DĖL „TEAMS“

  • 0

Europos Komisija ketvirtadienį paskelbė pradėjusi „Microsoft“ antimonopolinį tyrimą pagal jai metamus kaltinimus konkurencijos taisyklių pažeidimais, susijusiais su „Teams“ bendravimo programėlės susiejimu.

Tyrimas, kuriuo siekiama išsiaiškinti, ar JAV programinės įrangos milžinė „piktnaudžiauja savo padėtimi rinkoje ir ją gina“, atliekamas tuo metu, kai kompiuterių naudotojai po koronaviruso pandemijos masiškai pradėjo rengti virtualius susitikimus internete.

„Tokios nuotolinio bendravimo ir bendradarbiavimo priemonės kaip „Teams“, tapo nepakeičiamos daugeliui Europos įmonių“, – sakė už konkurenciją atsakinga EK narė Margrethe Vestager (Margretė Vestager)

„Todėl turime užtikrinti, kad šių produktų rinkos išliktų konkurencingos, o įmonės galėtų laisvai rinktis geriausiai jų poreikius atitinkančius produktus“, – sakė ji.

„Teams“ yra platforma, kurioje naudotojai gali bendrauti žinutėmis, vaizdo skambučiais ir dalytis failais.

Konkuruojančios ryšių platformos yra „Zoom“, „Google Meet“ ir „Cisco Webex“.

„Microsoft“ programėlę „Teams“ komplektuoja su savo debesų kompiuterijos programų rinkiniais „Office 365“ ir „Microsoft 365“.

Komisija teigė, kad perėjimas prie debesų kompiuterijos platformų leido į rinką pritraukti daugiau klientų, ir pažymėjo, kad tokia programinė įranga paprastai būna prenumeruojama, todėl naudotojai yra ilgalaikiai.

Ji pabrėžė, kad „Microsoft“ debesų kompiuterijos programų rinkiniai rinkoje įsitvirtinę, todėl „Teams“ įtraukimas į juos gali riboti konkurenciją Europoje.

M. Vestager teigė, kad EK yra susirūpinusi, kad „Microsoft“ gali suteikti „Teams“ platinimo pranašumą, nes nesuteikdama klientams galimybės pasirinkti, ar užsisakyti jos programų rinkinius, ar ne, gali apriboti konkuruojančių įmonių veiklą.

„Tokia praktika gali būti laikoma konkurencijos taisyklių pažeidimu, susijusiu su programų paketų susiejimu“, – pridūrė ji.

„Mes gerbiame Europos Komisijos darbą šioje byloje ir labai rimtai žiūrime į savo atsakomybę. Mes ir toliau bendradarbiausime su Komisija ir esame pasiryžę rasti sprendimus, kurie padėtų išspręsti jai rūpimus klausimus“, – sakė „Microsoft“ atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS