ES pradėta įgyvendinti iniciatyva kovai su narkotikų kontrabanda | Diena.lt

ES PRADĖTA ĮGYVENDINTI INICIATYVA KOVAI SU NARKOTIKŲ KONTRABANDA

Europos Sąjunga trečiadienį pristatė naują iniciatyvą, skirtą kovoti su organizuotu nusikalstamumu ir narkotikų kontrabanda šalių bloko uostuose.

„Europa susiduria su narkotikų problema ir ji darosi vis didesnė“, – Baltijos Antverpeno mieste pristatydamas iniciatyvą kalbėjo ES ekonomikos komisaras Paolo Gentiloni.

„Norėdami pažaboti į ES vis didesniais kiekais plūstančio kokaino ir kitų neteisėtų medžiagų kontrabandą, turime užtikrinti glaudesnį ir veiksmingesni muitinės, teisėsaugos institucijų ir uostų administracijų bendradarbiavimą“, – pasakė P. Gentiloni.

ES vidaus reikalų komisarė Ylva Johansson sakė, jog „absoliuti dauguma“ į šalių bloką patenkančių neteisėtų narkotikų yra gabenama jūrų keliais.

„Organizuotos nusikaltėlių grupuotės puikiai sugeba pagal aplinkybes pervežti juos iš vieno uosto į kitą. Norėdami įveikti šį tinklą, turime patys sukurti savo tinklą“, – paaiškino Y. Johansson.

Europa susiduria su narkotikų problema ir ji darosi vis didesnė.

ES teigimu, naujasis aljansas suteiks muitinėms galimybę uostuose atlikinėti tikslingesnes patikras. Padedant Europos policijos agentūrai (Europolui) ir Europos visuomeninei prokuratūrai, ateityje nusikaltėlių gaujos bus aktyviau patraukiamos atsakomybėn.

Be to, uostų aljansu siekiama sukurti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę kovojant su narkotikų kontrabanda, nustatant galimas silpnąsias vietas bei ieškant praktiškų sprendimų, kaip užtikrinti didesnį uostų saugumą.

Įgyvendinant naująją iniciatyvą dalyvaus Europos Komisija, Europos Sąjungos šalys, uostų administracijos ir tokios agentūros, kaip Europolas bei muitinė.

Didieji Europos uostai, tokie, kaip Antverpenas, Roterdamas ir Hamburgas vaidina itin svarbų vaidmenį narkotikų kontrabandos kelyje į Europą.

Europos Komisijos duomenimis, 2023 m. vien Belgijos valdžios pareigūnai Antverpeno uoste sulaikė rekordinį 121 tonų kokaino kiekį – 10 proc. daugiau nei prieš metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TAIGI

Pozela sake bus numeris kur galima bus pranesti apie narkotiku prekyba,tai kur tas numeris!!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS