ES ragina britus nustoti žaisti žaidimus dėl „Brexito“ | Diena.lt

ES RAGINA BRITUS NUSTOTI ŽAISTI ŽAIDIMUS DĖL „BREXITO“

Kitą savaitę aukšto rango ES ir britų pareigūnai susitiks aptarti „Brexito“ susitarimo, kurio kai kuriems punktams prieštarauja Londone svarstomas Vidaus rinkos įstatymo projektas, antradienį pranešė Briuselis.

„Bet mielieji draugai Londone, prašau, nebežaiskite žaidimo. Laikas byra pro piršus“, – perspėjo Vokietijos Europos reikalų ministras Michaelis Rothas, susitikęs su kolegomis Briuselyje prieš ketvirtadienį vyksiantį ES šalių viršūnių susitikimą.

Europos Komisijos (EK) vicepirmininkas Marošas Šefčovičius teigė pirmadienį Briuselyje susitiksiantis su Jungtinės Karalystės (JK) ministru Michelu Gove'u prieš pat Briuselio Londonui duotą terminą atšaukti įstatymo projektą, kuriuo keičiamas pernai su ES pasirašytas „Brexito“ susitarimas.

„Vadinamasis Vidaus rinkos įstatymo projektas kelia labai daug nerimo, nes juo pažeidžiami pagrindiniai išstojimo susitarimo principai, tai mums atrodo visiškai nepriimtina“, – teigė M. Rothas.

M. Šefčovičius sakė, kad su M. Gove'u susitiks kaip ES ir JK bendro koordinacinio komiteto, prižiūrinčio išstojimo susitarimo laikymąsi, atstovas.

„Vis dėlto „nesame atviri persiderėjimui, esame įsipareigoję visiškam ir savalaikiam (susitarimo) įgyvendinimui, nieko daugiau, nieko mažiau“, – teigė M. Šefčovičius.

Bet mielieji draugai Londone, prašau, nebežaiskite žaidimo

Šalia iškilusios pernai B. Johnsono su ES suderėto susitarimo pažeidimo problemos dar kyla ir būsimų pagrindinių JK prekybos su ES principų klausimas.

Ketvirtadienį ES šalių lyderiai per viršūnių susitikimą bus informuoti apie derybų dėl prekybos santykių eigą, kol kas derybos paliekamos derybininko Michelio Barnier rankose.

Kitas derybų dėl būsimų ES ir JK prekybos santykių ratas prasideda spalio 2 d. B. Johnsonas skelbė, kad terminas susitarimui pasiekti yra spalio pabaiga, norint, kad įstatymas pagal prekybos susitarimą įsigaliotų iki metų pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Laikas ivardinti

Kita šaly kuri atsisakys ES .pedalų priespaudos LAIKAS !!!!!!

'nereikejo

klausyt monarchu ir nusimuilint reikejo neisileist vagiu ir lensbiprostituciu bei kt neaiskaus gimio subjektu teroristu o ko snaude scotlandjardas kuris buvo A klases spec t ? matosi mazai mokejo?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS