ES reikalauja skubiai atlikti JT agentūros palestiniečiams remti auditą | Diena.lt

ES REIKALAUJA SKUBIAI ATLIKTI JT AGENTŪROS PALESTINIEČIAMS REMTI AUDITĄ

  • 2

Europos Sąjunga pirmadienį pareikalavo skubiai atlikti Jungtinių Tautų agentūros palestiniečiams remti (UNRWA) auditą ir pareiškė, kad persvarsto finansavimą.

Visa tai vyksta organizacijai sulaukus kaltinimų dėl jos darbuotojų dalyvavimo spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengtame išpuolyje prieš Izraelį.

Auditui turėtų vadovauti Europos Komisijos paskirti ekspertai, o jis turėtų būti atliekamas kartu su JT tyrimu dėl šių teiginių, žurnalistams sakė Europos Komisijos atstovas spaudai Ericas Mameris (Erikas Mameris).

Penktadienį UNRWA pranešė, kad atleido kelis darbuotojus dėl neįvardytų Izraelio kaltinimų dėl kai kurių jos darbuotojų dalyvavimo „Hamas“ išpuolyje spalio 7-ąją.

Savaitgalį valstybės donorės, įskaitant JAV, Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Italiją, Australiją ir Suomiją, pareiškė, kad dėl šių kaltinimų stabdo papildomą agentūros finansavimą.

Sekmadienį JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) paragino valstybes donores užtikrinti pagalbos srautą į Gazos Ruožą po to, kai kelios iš jų sustabdė finansavimą JT agentūrai.

Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas (Israelis Kacas) paragino UNRWA vadovą Philippe'ą Lazzarini (Filipą Ladzarinį) atsistatydinti, anksčiau pareiškęs, kad po kruviniausio karo Gazos Ruože ši įstaiga „turi būti pakeista agentūromis, siekiančiomis tikros taikos ir vystymosi“.

Šeštadienį „Hamas“ pasmerkė Izraelio pareiškimus dėl UNRWA ir paragino JT bei kitas tarptautines organizacijas „nepasiduoti grasinimams ir šantažui“.

Spalio 7 dieną „Hamas“ surengto išpuolio prieš Izraelį metu žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP oficialūs duomenys.

Kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, o Izraelis teigia, kad Gazos Ruože liko apie 132 iš jų, įskaitant mažiausiai 28 žuvusių belaisvių kūnus.

Anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio karinį puolimą Gazos Ruože žuvo mažiausiai 26 422 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pastaba

yra 30 - 50 arabisku - mulikisku turtingu valstybiu, tai tegu padeda broliams

Tiesiai

Būtina sustabdyti visą paramą alachiniams velniams, jie turi savo brolius alachinius velnius naftininkų tegul jie ir šeria.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS