ES smerkia numanomą Rusijos kišimąsi į Austrijos reikalus | Diena.lt

ES SMERKIA NUMANOMĄ RUSIJOS KIŠIMĄSI Į AUSTRIJOS REIKALUS

  • 2

Europos Sąjunga penktadienį pasmerkė Maskvą už kišimąsi į kitų šalių reikalus, kai Austrijoje buvo suimtas įtariamas Rusijos specialiųjų tarnybų agentas.

„Mums žinoma apie austrų pulkininko, kaltinamo šnipinėjus Rusiją, areštą, Austrijos vykdomus tyrimus, taip pat Austrijos užsienio reikalų ministrės sprendimą atšaukti savo kelionę į Maskvą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ Briuselyje sakė vienas iš oficialiųjų ES atstovų.

„Nepagarba valstybių suverenumui ir kišimasis į jų vidaus reikalus yra nepriimtini, – pridūrė jis. – ES visada aiškiai tai skelbė ir pripažįsta problemą, kurią kelia Rusija. Apie tai liudija ir neseniai vykę debatai Europos Vadovų Taryboje.“

Kai buvo paskelbta, kad Viena sulaikė vieną dimisijos pulkininką, įtariamą šnipinėjus Maskvai, užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl (Karin Kneisl) anksčiau penktadienį iškvietė Rusijos ambasadorių ir atšaukė gruodžio pradžioje planuotą kelionę į Rusiją.

Rusijos užsienio reikalų ministerija savo ruožtu paskelbė kviečianti Austrijos ambasadorių šiam reikalui aptarti.

Austrų gynybos ministras Mario Kunasekas (Marijus Kunasekas) per spaudos konferenciją sakė, kad apie įtariamą šnipą sužinota „prieš kelias savaites“, kai buvo gauta informacijos iš kitos Europos žvalgybos agentūros.

„Kol kas negalime pasakyti, ar tai pavienis izoliuotas incidentas“, – nurodė M. Kunasekas.

Jis sakė, kad minimas pulkininkas perdavė „techninės įrangos“, įskaitant savo nešiojamąjį kompiuterį, kuris dabar tiriamas.

M. Kunasekas pranešė, jog apklausiamas pulkininkas sakė, kad rusai domėjosi „ginklų sistemomis ir pastarųjų metų migracijos situacija čia, Austrijoje“.

„Taip pat buvo sukurtos ir perduotos tam tikrų žmonių bylos“, – sakė M. Kunasekas.

Šis atvejis rodo, kad „net pasibaigus Šaltajam karui šnipinėjimas tęsėsi“ ir kad būtina „stiprinti mūsų saugumo tinklą, Austrijoje ir Gynybos ministerijoje“, pabrėžė ministras.

Kaip nurodoma austrų žiniasklaidos pranešimuose, įtariamas šnipas, šiuo metu išėję į pensiją, Rusijai šnipinėjo apie 20 metų. Laikraštis „Kronen Zeitung“ citavo neįvardytus šaltinius, sakiusius, kad jam už paslaugas buvo sumokėta apie 300 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kai bus faktai ir irodymai tada gales smerkti. Dabar tai tikati liberastu, Soroso globalistu, demokratu fasistu MELO ZINIOS. Uz tokius NUMANOMUS nusikaltimus galima KIEKVIENA GATVEJE griebti uz zalupos ir sodinti i konclageri 10 metu.. Kokie slykstus liberastFASISTAI ir komunistines atmatos. Kazkas, kazkur tai kazka sake. Seka pasakos idiotams.

...

CHA: "Austrų gynybos ministras Mario Kunasekas (Marijus Kunasekas) per spaudos konferenciją sakė, kad apie įtariamą šnipą sužinota „prieš kelias savaites“, kai buvo gauta informacijos iš kitos Europos žvalgybos agentūros" - smerkiat šnipinėjimą, BET - juk ir ČIA pasinaudojot šnipinėjimo rezultatais; vėl dvigubi standartai, smerkiat rusus (beje, atgaline data) už tą ką patys nesivaržydami IR DABAR darot?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS